Σιωπή Οικονόμου – Ψάχνουν να φορτώσουν για το κλείσιμο του μικροφώνου σε «τεχνικό λάθος»

Σιωπή Οικονόμου – Ψάχνουν να φορτώσουν για το κλείσιμο του μικροφώνου σε «τεχνικό λάθος»

Σιγή ασυρμάτου έχει κηρύξει το Μέγαρο Μαξίμου και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για το κλείσιμο του μικροφώνου του δημοσιογράφου του Documento στην ερώτηση για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, ενώ παράλληλα επιχειρείται να εμφανιστεί ως «τεχνικό λάθος», παρότι δεν επρόκειτο για την πρώτη φορά που εφαρμόζεται η αντίστοιχη πρακτική στον ίδιο δημοσιογράφο.

Την οδό της σιωπής έχει επιλέξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το χθεσινό, δεύτερο περιστατικό φίμωσης του δημοσιογράφου του Documento, Μηνά Κωνσταντίνου, αφού ένα 24ωρο και πλέον μετά την καταγγελία του κλεισίματος του δημοσιογράφου για δεύτερη φορά δεν έχει υπάρξει η παραμικρή επίσημη αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ, η ένταση του μικροφώνου του χαμήλωσε, με αποτέλεσμα μετά βίας να ακούγεται στο βίντεο της μετάδοσης της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το ερώτημά του προς τον Γιάννη Οικονόμου. Είχε προηγηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα αντίστοιχο περιστατικό του… δαίμονα του μικροφώνου, όταν ο ίδιος δημοσιογράφος του Documento έκανε ερώτηση αναφορικά με τις αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη και την υπόθεση του σκανδάλου της Novartis, κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια.

Διαβάστε ακόμα: Πρωτοφανές: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλά… Ερντογάν κλείνει το μικρόφωνο του Documento στα briefing

Παρά τη σιγή ασυρμάτου για το πρωτοφανές περιστατικό που θα ζήλευε ο Ερντογάν, διαρρέεται πως από την πλευρά της κυβέρνησης επιχειρείται να εμφανιστεί ως υπεύθυνη η ΕΡΤ -που μεταδίδει ζωντανά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- αποδίδοντας το περιστατικό σε «τεχνικό λάθος». Τεχνικό λάθος που είναι αδύνατο να συμβεί δύο φορές σε ισάριθμες «ανεπιθύμητες» ερωτήσεις στον ίδιο δημοσιογράφο, την ώρα που σε άλλα ερωτήματα τα τεχνικά δουλεύουν ρολόι.

Εκτός εάν και τα μικρόφωνα της Γενικής Γραμματείας… συμπάσχουν με την κυβέρνηση, και κλείνουν μόνα τους όταν ακούγονται οι κακές λέξεις όπως «Documento», «Κώστας Βαξεβάνης», «Novartis», «παρακολουθήσεις δημοσιογράφων» και άλλα δαιμόνια…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter