Σιωπηρή ομολογία της κυβέρνησης για ανοσία της αγέλης μέσω των σχολείων

Σιωπηρή ομολογία της κυβέρνησης για ανοσία της αγέλης μέσω των σχολείων

Ως «αρρυθμίες» αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις ελλείψεις τεστ για τους μαθητές, τα προβλήματα που θα επιφέρει ο συνωστισμός των μαθητών εν μέσω έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον, τα κενά που αναμένονται και μία σειρά προβλημάτων που φέρνει το άνοιγμα των σχολείων, ενώ την ίδια ώρα σχεδόν παραδέχεται πως η πολιτική της ποντάρει στην επίτευξη της «ανοσίας της αγέλης», όπως την κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Τρέχει τώρα για έκτακτες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ενώ φορτώνει τα προβλήματα διαθεσιμότητας τεστ στη διανομή και τη διαχείριση από τα φαρμακεία.

Το άνοιγμα των σχολείων στη χώρα μας γίνεται «όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη» υποστήριξε εξόχως παρελκυστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, φέρνοντας μάλιστα και ονομαστικά παραδείγματα χωρών, παρότι εκεί τα πρωτόκολλα για να κλείσει μία σχολική τάξη είναι πολύ αυστηρότερα.

Συγκεκριμένα, έφερε ως παράδειγμα τα σχολεία «στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, την Λετονία και την Ιρλανδία», καθώς και εκείνα που ανοίγουν σήμερα σε Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Σλοβακία, Πολωνία, Μάλτα, Κύπρο, Κροατία, Λιθουανία, Εσθονία, Τσεχία και Ρουμανία, παρότι στην πλειοψηφία τους εφαρμόζουν πολύ αυστηρότερα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως επιβεβαιώθηκε ήδη από τα τέλη της εβδομάδας με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που εκθέτουν τη χώρα μας ως «από τις πλέον ριψοκίνδυνες στο άνοιγμα των σχολείων».

Διαβάστε επίσης: Ο διεθνής τύπος κατακεραυνώνει τα ελληνικά μέσα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Παρά το αλαλούμ με την παροχή τεστ και τη διενέργειά τους για χιλιάδες οικογένειες μαθητών, ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε πως τα σχολεία ανοίγουν με «αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας τα μέτρα και τα τεστ», επιχαίροντας για το γεγονός πως μέσα στις τελευταίες ημέρες έγιναν τεστ σε 1,6 εκατ. ανθρώπους, και μέχρι στιγμής βρέθηκαν περί τα 15.547 θετικά κρούσματα. Μάλιστα, δίχως ίχνος συστολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ομολόγησε πως έτσι η κυβέρνηση «εποπτεύει τις εξελίξεις» επιβεβαιώνοντας τις κατηγορίες που της απευθύνει η αντιπολίτευση, και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Οικονόμου κλήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες αυτές, για άνοιγμα των σχολείων για την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης, με τον ίδιο να επιλέγει να μην σηκώσει το γάντι, και να μην απαντήσει επί της ουσίας στην κριτική. Αναφέρθηκε δε σε «τρεις τρόπους διαχείρισης των αρρυθμιών», κάνοντας λόγο για αναδιάταξη του δυναμικού στα σχολεία, τηλεκπαίδευση που είναι «άμεσα διαθέσιμη» και «νέες προσλήψεις σήμερα», με 850 φερόμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για τέταρτη συνεχή ενημέρωση πολιτικών συντακτών προχώρησε σε μία ακόμα «πανηγυρική» αποτίμηση του τέστινγκ που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, ανεβάζοντας το κόστος των δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων που έχει παράσχει στους πολίτες από τα 300 εκατ. ευρώ στα 320 εκατ., και λίγο μετά στα 330 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, απέρριψε και πάλι την πιθανότητα συνταγογράφησης του PCR στους πολίτες, υποστηρίζοντας πως «έχουμε κάνει όσα ελάχιστες, καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει κάνει περισσότερα». Συμπλήρωσε πως «στην Ευρώπη δεν υπάρχει εκτεταμένη συνταγογράφηση», καθώς και πως «στη χώρα αντίθετα, κάνει δωρεάν χωρίς συνταγογράφηση στον ΕΟΔΥ και στο ΕΣΥ όποιος θέλει».

Για την κατάσταση στο ΕΣΥ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να παρουσιάσει ακόμα μία μαγική εικόνα, αφού παρά την αύξηση των εισαγωγών, ο Γ. Οικονόμου υποστηρίζει πως οι νοσήσεις πιέζουν κυρίως τις απλές κλίνες, «διαφημίζοντας» και τη συμφωνία με τις ιδιωτικές κλινικές που ανακοινώθηκε ασθμαίνως, που κατά την κυβέρνηση θα ενισχύσει τα νοσοκομεία της Αθήνας με 300 έως 400 απλές κλίνες. Επιβεβαίωσε πως το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο θα υποδέχεται πλέον μόνο περιστατικά covid, ενώ μικρότερες ιδιωτικές υποδομές αναμένεται να ενισχύσουν τα νοσοκομεία με προσωπικό για την αναπλήρωση κενών από τη νόσηση νοσηλευτικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης έκανε λόγο για «επικαιροποιημένο πρωτόκολλο, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών», παρότι το ένα μετά το άλλο τα μέλη της Επιτροπής έχει ξεκαθαρίσει πως το πρωτόκολλο, και ειδικά το νοσηρό «50%+1» που ορίστηκε για να κλείνει ένα τμήμα ήταν ξεκάθαρα απόφαση της κυβέρνησης και δεν υπήρξε σχετική σύσταση της Επιτροπής. Τέλος, γνωστοποίησε πως την Τετάρτη αναμένεται νέα συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου και θα αποφασιστεί η τύχη των γιορτινών μέτρων του ωραρίου στην εστίαση και της απαγόρευσης της μουσικής.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Τουλάχιστον 15.000 μαθητές θετικοί στον κορονοϊό

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter