Σίσσυ Δουτσίου: Όταν ξεχειλίσει το ποτήρι θα έχουμε κοινωνική εξέγερση

Σίσσυ Δουτσίου: Όταν ξεχειλίσει το ποτήρι θα έχουμε κοινωνική εξέγερση

Η ηθοποιός και ποιήτρια Σίσσυ Δουτσίου μιλάει στο documentonews.gr για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη καλώντας όλο τον κόσμο στη Συναυλία Αλληλεγγύης, την Κυριακή 24/7 στα Προπύλαια, στις 20:00.

Ο αγωνιστής Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και δύο μήνες αντιμέτωπος με την εκδικητική και τιμωρητική συμπεριφορά μιας ταξικής δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η δήλωση της Σίσσυς Δουτσίου

Ο εγκλεισμός ενός σώματος, ενός πνεύματος μέσα σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα από μόνος του φαντάζει κακοποιητικός. Ειδικά, όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που έχουν πολύ ψηλά την έννοια της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης και της συμπόνιας. Στην περίπτωση του Γιάννη Μιχαηλίδη η αδικία έχει υπερβεί τα όρια της και για αυτό ο κόσμος έχει ενεργοποιηθεί τόσο πολύ δημιουργώντας ένα κύκλο συμπαράστασης με διάφορες δράσεις.

Η συναυλία είναι μια τέτοια δράση για να φροντίσουμε τα δίκαια αιτήματα του Γιάννη Μιχαηλίδη να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται. Αυτή η αδικία δεν αφορά μόνο τον κόσμο των αλληλέγγυων και κινηματικών ανθρώπων. Αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Οι εποχές είναι έντονες και βλέπουμε πως ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιδρά. Όλη αυτή η αδικία τους συστήματος γεννά νέες εστίες εξέγερσης που κραυγάζουν πως δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση. Βλέπουμε στους δρόμους νέα παιδιά που δεν ανήκουν απαραίτητα στον αναρχικό –αντιεξουσιαστικό χώρο. Κι όμως είναι παιδιά που θα βγουν στο δρόμο να διεκδικήσουν μια πιο δίκαιη κοινωνία. Έχουν δημιουργηθεί ριζώματα και επιρροές που γεννάνε νέους αγωνιστές.

Θεωρώ πως όταν γίνονται κάποια μεγάλα γεγονότα που πλαισιώνονται από χιλιάδες ανθρώπους από όλο το φάσμα της ελευθεριακής πολιτικής αυτό σίγουρα κινητοποιεί και άλλους. Δεν ξέρω αν είμαστε κοντά στο να ξεχειλίσει το ποτήρι αλλά όταν θα γίνει θα έχουμε κοινωνική εξέγερση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter