Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Απομακρύνεται και Νίκος Θεοδωρόπουλος – Επιβεβαίωση Documento

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Απομακρύνεται και Νίκος Θεοδωρόπουλος – Επιβεβαίωση Documento

Αναταραχή προκαλεί στην κυβέρνηση το σκάνδαλο των emails σε αποδήμους με πρωταγωνίστρια την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μετά την απόσυρσή της, αποπέμπονται ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, και ο γραμματέας Αποδήμων τη ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα, με διαρροές του Μαξίμου η κ. Ασημακοπούλου απέκτησε την λίστα με τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων στα τέλη Μαΐου του 2023 και δεν έχει καμία σχέση με την πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο.

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος μάλιστα μέσα από παρεμβάσεις και αναδημοσιεύσεις στο X δικαιολογούσε την στάση της κ. Ασημακοπούλου. Είναι ενδεικτικό ότι έκανε αναδημοσίευση (1/3), η οποία έλεγε ότι «χτυπάτε την Άννα Ασημακοπούλου για την πατριωτική της στάση στο ευρωκοινοβούλιο με ψέματα και συκοφαντίες. Όλοι οι βουλευτές δικαιούνται να πάρουν ψηφιακά αντίγραφα των εκλογικών καταλόγων».

Πρόσωπο «κλειδί» o Νίκος Θεωδορόπουλος- Επιβεβαίωση Documento

Σε ρεπορτάζ του Documento που δημοσιεύτηκε πριν δύο μήνες, είχε επισημανθεί η σκοτεινή πλευρά της ψηφιακής εκλογικής «κοσμογονίας» σε συνδυασμό και με την επιστολική ψήφο.

Στο ρεπορτάζ τονιζόταν ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάσταση των εκλογικών καταλόγων και γενικότερα για τους κινδύνους που γεννιούνται, με τους όρους της ψηφιοποίησης που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Μάλιστα, επισημαινόταν ότι πρόσωπο-κλειδί στην επικοινωνιακή εκλογική καμπάνια προς τη διασπορά εμφανίζεται ο γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ 30χρονος Νίκος Θεοδωρόπουλος. Πρωτοστατούσε σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό, όπου πήγαινε και με τον κ. Λιβάνιο.

Διαβάστε επίσης: Ευρωεκλογές: Φόβοι ότι θα ψηφίσουν τα… δέντρα

Συμμετείχε σε συνεδριάσεις στη θέση του Μπρατάκου

Μάλιστα ο Ν. Θεοδωρόπουλος μετείχε σε συνεδριάσεις της ειδικής διακομματικής επιτροπής για την ψήφο του εξωτερικού τον Μάιο του 2023 ως αναπληρωματικό μέλος εκ μέρους της ΝΔ, αντί του τακτικού μέλους Γιάννη Μπρατάκου.

Και μια… λεπτομέρεια με σημασία: από τις Βρυξέλλες – έχοντας εργαστεί εκεί, κατά δήλωσή του, σε πολυεθνική εταιρεία συμβούλων που ασχολούνταν με public affairs και μετά στο Ευρωκοινοβούλιο για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος– ήρθε το 2018 στη Ελλάδα και εντάχθηκε στην ομάδα επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης:

Ντόμινο εξελίξεων μετά την απόσυρση Ασημακοπούλου: Αποπέμπονται ο ΓΓ του υπ. Εσωτερικών και ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter