Σκάνδαλο Novartis: Αλλάζει ξανά το τροπάριο ο Άδωνης – Νέο… ρεσιτάλ αυτοαναίρεσης (Video)

Σκάνδαλο Novartis: Αλλάζει ξανά το τροπάριο ο Άδωνης – Νέο… ρεσιτάλ αυτοαναίρεσης (Video)

Δεν έχει τελειωμό το ρεσιτάλ αυτοαναίρεσης για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, όσον αφορά την υπόθεση Novartis. Κάθε δημόσια τοποθέτησή του, έπειτα από τη δημοσιoποίηση του βουλεύματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου που κατέρριψε σαν χάρτινο πύργο το αφήγημα περί «σκευωρίας», κρύβει και από μία τοποθέτηση που ουσιαστικά αναιρεί την προηγούμενη, ακόμη κι αν αυτή έγινε μόλις λίγες ώρες πριν!

Το βράδυ της Δευτέρας, η υπόθεση -κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη- θεωρείτο λήξασα. Σε παρέμβασή του στο Action24, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, αναφορικά με τις απαλλαγές των δημοσιογράφων από τις κατηγορίες, εάν «Θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε: «Ως προς τη σκευωρία ασφαλώς. Αποσύρονται αφού απεφάνθη η Δικαιοσύνη. Για οποιονδήποτε κατηγορήθηκε για σκευωρία, για εμένα έχει τελειώσει. Είναι αθώοι. Δε χρειάζεται να ζητήσω συγγνώμη. Αποσύρονται όλα. Έληξε».

Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός… άλλαξε τροπάριο τοποθετούμενος στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra24, χαρακτηρίζοντας ως «λανθασμένη, παράλογη και άστοχη», την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ σύμφωνα με την πεποίθησή του -κατά τα λεγόμενά του- «ασφαλώς και αυτό ήταν σκευωρία», αλλά… «εφόσον το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε για το αντίθετο, δεν μπορούμε να μιλάμε για σκευωρία».

Μάλιστα, ο ίδιος αρνήθηκε ότι ζήτησε συγγνώμη, ακόμη κι αν την είχε ξεστομίσει στην προηγούμενη τηλεοπτική του εμφάνιση!

Το νέο «χτύπημα» από τον Άδωνη Γεωργιάδη ήρθε το πρωί της Τετάρτης, με τον υπουργό να εμφανίζεται στην ΕΡΤ, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αναφέρει ότι ζήτησε συγγνώμη σε όσους «λασπολόγησε» όλον αυτόν τον καιρό, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν προχώρησε σε αυτή την πράξη και ούτε σκοπεύει να το κάνει.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι το βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου είναι μεν σεβαστό και νόμιμο, ωστόσο -κατά τον ίδιο- «δεν παύει να είναι παράλογο από τη μία άκρη του μέχρι την άλλη», μη διστάζοντας να προχωρήσει σε εκβιαστικές δηλώσεις για το έργο των δικαστών στην εν λόγω υπόθεση, τονίζοντας ευθαρσώς πως: «Στη Δημοκρατία όλοι κρίνονται και οι δικαστές γι’ αυτά που γράφουν και ο καθένας αποφασίζει πώς θέλει να τελειώσει την καριέρα του σε ντροπή ή σε τιμή».

Αυτό που μένει να φανεί είναι το εάν θα υπάρξει νέα… αναίρεση πάνω στην αναίρεση σε κάποια μελλοντική τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού, ο οποίος φανερά διάγει τρικυμία εν κρανίω, προσπαθώντας να «κουκουλώσει» την κυβερνητική ήττα που προήλθε από την ολοκληρωτική κατάρρευση του αφηγήματος περί «σκευωρίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter