Σκάνδαλο Novartis: Έκθετος ο Πλεύρης που επιχειρεί να καλύψει Λοβέρδο

Σκάνδαλο Novartis: Έκθετος ο Πλεύρης που επιχειρεί να καλύψει Λοβέρδο

Κάλυψη στον Ανδρέα Λοβέρδο για το σκάνδαλο Novartis επιχειρεί να προσφέρει ο Θάνος Πλεύρης.

Με καθυστέρηση 20 ολόκληρων ημερών, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποφάσισε τελικά να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη αναφορικά με τον λόγο που το Δημόσιο δεν έχει δηλώσει υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου στο σκάνδαλο Νovartis.

Δείτε επίσης: Πυρά Πολάκη κατά Πλεύρη για υπόθεση Novartis

Mε φθηνά επιχειρήματα όπως ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν υπέδειξε μια τέτοια ενέργεια και αποφεύγοντας κάθε ουσιαστική απάντηση για την απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση της Μ. Κάψου, ο Θάνος Πλεύρης προσπάθησε προσχηματικά να απαντήσει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιχειρήματα ωστόσο που ο Παύλος Πολάκης χθες Δευτέρα αποδόμησε ένα προς ένα, καταρρίπτοντας το αφήγημα του υπουργού.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο Θάνος Πλεύρης προσπάθησε για ακόμα μία φορά, κατά πάγια τακτική, να επιρρίψει το μπαλάκι της ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έπρεπε να έχει δηλώσει υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος του. Ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης εγκαλεί τον υπουργό Υγείας, υπογραμμίζοντας πως η ποινική δίωξη σε βάρος του Λοβέρδου ασκήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2019 (δηλ. επί κυβέρνησης ΝΔ) και άρα τόσο κατά τη δικονομική, όσο και την κοινοβουλευτική τάξη, η δήλωση για την υποστήριξη της κατηγορίας έπρεπε να γίνει μετά τη δίωξη.

Όσο και αν και ο Θάνος Πλεύρης προσπάθησε για ακόμα μία φορά να βγάλει… λάδι τον Ανδρέα Λοβέρδο, τα… «τρανταχτά» του επιχειρήματα που ήρθαν έπειτα από εικοσαήμερη καθυστέρηση αποδείχθηκαν τελικά σαθρά.

Δείτε την απάντησή του:

Διαβάστε επίσης:

Πυρά Πολάκη κατά Πλεύρη για υπόθεση Novartis

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter