Σκάνδαλο Novartis: Παρέμβαση IPI – Καλεί σε υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης για τους δημοσιογράφους

Σκάνδαλο Novartis: Παρέμβαση IPI – Καλεί σε υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης για τους δημοσιογράφους

Tην είδηση της απαλλακτικής εισαγγελικής πρότασης για τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας IPI, μιας από τις παλαιότερες και σημαντικότερες δημοσιογραφικές οργανώσεις στον κόσμο, στο περιθώριο της απαλλακτικής πρότασης της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ελένης Μετσοβίτου, για απαλλαγή όλων των δημοσιογράφων καθώς δεν προκύπτει κανένα στοιχείο ενοχής τους.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Χτύπημα στη στημένη δίωξη Βαξεβάνη από την Αντεισαγγελέα Ελένη Μετσοβίτου – Κανένα στοιχείο ενοχής

Παράλληλα, διατυπώνει ανησυχίες σχετικά με ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, σχολιάζοντας πως «η συγκεκριμένη υπόθεση ρίχνει βαριά τη σκιά της αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου στη χώρα». Την ίδια στιγμή, το IPI καλεί τις δικαστικές αρχές να εξετάσουν την υπόθεση με πλήρη σεβασμό σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου και τον ρόλο της ερευνητικής δημοσιογραφίας στις δημοκρατικές κοινωνίες, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση αππαλαγής.

«Οι οργανώσεις μας παρακολουθούν στενά αυτήν την υπόθεση. Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη και της Ιωάννας Παπαδάκου είναι εξαιρετικά σοβαρές και επισύρουν βαριές ποινές φυλάκισης. Η φύση των κατηγοριών, η σύνδεσή τους με το ερευνητικό ρεπορτάζ για τη διαφθορά και η πιθανή φυλάκιση δύο δημοσιογράφων σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγείρουν εύλογες ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και απαιτούν απόλυτο έλεγχο», επισημαίνει το IPI.

«Οι οργανώσεις μας ανησυχούν ήδη όλο και περισσότερο για το αρνητικό κλίμα που αντιμετωπίζει η ανεξάρτητη δημοσιογραφία στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των συνεχόμενων μηνύσεων κατά δημοσιογράφων. Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο όσον αφορά τις απειλές για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Ελπίζουμε ειλικρινά αυτές οι υποθέσεις να μην αποτελέσουν θέμα μείζονος διεθνούς ενδιαφέροντος», καταλήγει η ανακοίνωση της IPI

Διαβάστε επίσης:

Documento TV: Σκάνδαλο Novartis – Εκτακτη εκπομπή στις 19:00 – Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter