Σκάνδαλο Novartis: Στη θέση του βάζουν τον Άδωνη δικαστές και εισαγγελείς – «Προσβολή για τον θεσμό της Δικαιοσύνης»

Σκάνδαλο Novartis: Στη θέση του βάζουν τον Άδωνη δικαστές και εισαγγελείς – «Προσβολή για τον θεσμό της Δικαιοσύνης»

Στη θέση του βάζει τον Άδωνη Γεωργιάδη και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τις διατυπώσεις που επέλεξε ο υπουργός Ανάπτυξης για το δικαστικό βούλευμα που απαλλάσσει από τις διώξεις τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα το κυβερνητικό αφήγημα περί «σκευωρίας».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕ υπογραμμίζει: «Καταδικάζουμε σήμερα τις δηλώσεις του υπουργού κ. Γεωργιάδη, που προσβάλλουν τόσο τον θεσμό της Δικαιοσύνης εμφανίζοντάς την ως υπηρέτη συντεχνιακών σκοπιμοτήτων όσο και τους ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς που συμμετείχαν στη σύνθεση του Συμβουλίου»,και συνεχίζουν λέγοντας ότι: «καταφέρθηκε υποτιμητικά εναντίον των μελών του Συμβουλίου χαρακτηρίζοντάς τους “σοφούς” και έκρινε ο ίδιος ότι το βούλευμα είναι παράλογο και αξίζει μόνο ειρωνείας».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο Άδωνης Γεωργιάδης, μετά το αξιομνημόνευτο ρεσιτάλ πολιτικής κυβίστησης για το σκάνδαλο Novartis -όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο του documentonews.gr-, αρχικά δήλωνε ότι αποσύρει ότι έχει πει για τη σκευωρία Novartis. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι: «στη Δημοκρατία όλοι κρίνονται και οι δικαστές γι’ αυτά που γράφουν και ο καθένας αποφασίζει πώς θέλει να τελειώσει την καριέρα του σε ντροπή ή σε τιμή».

Από την πλευρά της η ΕΔΕ τονίζει: «Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν είναι συγκυριακός ούτε εξαρτάται από το πόσο αρεστή είναι κάθε φορά η απόφαση στους εμπλεκομένους. Τα μέλη της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου οφείλουν με την στάση τους να αποτελούν παράδειγμα μίμησης για τους πολίτες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικαστών:

«Σε σημερινή του συνέντευξη ο Υπουργός κ. Άδωνης Γεωργιάδης αναφερόμενος στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Novartis καταφέρθηκε υποτιμητικά εναντίον των μελών του Συμβουλίου χαρακτηρίζοντάς τους “σοφούς” και έκρινε ο ίδιος ότι το βούλευμα είναι παράλογο και αξίζει μόνο ειρωνείας. Προσβάλλοντας τους ανώτατους Δικαστές που συμμετείχαν στο Συμβούλιο ανέφερε ότι έγινε απόπειρα “κουκουλώματος” της υπόθεσης για χάρη συναδέλφων δικαστικών λειτουργών και ότι αποτελεί επιλογή για κάθε δικαστή να τελειώνει την καριέρα του με τιμή ή με ντροπή.

Κατά την εποχή που η ομάδα μας ασκούσε την διοίκηση της Ένωσης τέτοιοι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί πολιτικών προσώπων –ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου- και μάλιστα Υπουργών της Κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης στηλιτεύονταν άμεσα με έκδοση Δελτίων Τύπου. Για τον λόγο αυτό η Ένωση υπέστη πολλές φορές επιθέσεις από πολιτικά κόμματα που δεν επιθυμούσαν την κριτική και προσδοκούσαν την ανοχή και την σιωπή των αιρετών μελών του Δικαστικού Σώματος.

Και από την θέση της μειοψηφίας του ΔΣ καταδικάζουμε σήμερα τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Γεωργιάδη, που προσβάλλουν τόσο τον θεσμό της Δικαιοσύνης εμφανίζοντάς την ως υπηρέτη συντεχνιακών σκοπιμοτήτων όσο και τους ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς που συμμετείχαν στη σύνθεση του Συμβουλίου. Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν είναι συγκυριακός ούτε εξαρτάται από το πόσο αρεστή είναι κάθε φορά η απόφαση στους εμπλεκομένους. Τα μέλη της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου οφείλουν με την στάση τους να αποτελούν παράδειγμα μίμησης για τους πολίτες.

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Εφέτης
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης
Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης,
Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Ευθαλία Κώστα, Ειρηνοδίκης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter