Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Σφυροκόπημα Μητσοτάκη από Ολλανδή ευρωβουλευτή

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Σφυροκόπημα Μητσοτάκη από Ολλανδή ευρωβουλευτή

«Καυτά» είναι τα ερωτήματα που θέτει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς, η φιλελεύθερη Ολλανδή ευρωβουλευτής του Renew Europe (Democraten 66) Σόφι ιν’τ Βελντ, με παρέμβαση της στο twitter.

Ειδικότερα, στην ανάρτηση της η ευρωβουλευτής ρωτά αν η ελληνική αστυνομία έχει ήδη κατασχέσει τους διακομιστές του Intellexa -Cytrox για την έρευνα για τη χρήση του Predator spyware σε πολίτες.

Μάλιστα σε απάντηση της ο δημοσιογράφος που βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΥΠ, Θανάσης Κουκάκης της ανέφερε, ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια ευρωβουλευτής πριν δύο ημέρες πάλι με ανάρτηση της είχε θέσει μια ακόμα σειρά από αμείλικτα ερωτήματα , όπως εάν η χρήση του Predator είναι παράνομη στην Ελλάδα, και αν οι ελληνικές αρχές θα δώσουν ύψιστη προτεραιότητα στη διερεύνηση του θέματος, εάν έχουν εξασφαλιστεί όλα τα πιθανά αποδεικτικά στοιχεία στα γραφεία της Intelexa στην Αθήνα, και για το αν οι ελληνικές αρχές θα καλέσουν την Europol να βοηθήσει στην έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Το ελληνικό «Watergate» είναι η αρχή του τέλους του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πηγή: koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter