Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο μικροσκόπιο του Ευρωκοινοβουλίου τη Δευτέρα – «Όλα στο φως»

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο μικροσκόπιο του Ευρωκοινοβουλίου τη Δευτέρα – «Όλα στο φως»
Ο Κυρ. Μητσοτάκης και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, 5 Ιουλίου 2022, AP

Στο «μικροσκόπιο» του Ευρωκοιβουλίου έχει μπει για το καλά το σκάνδαλο παρακολουθήσεων. Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να το αποσιωπήσει, οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα το σκάνδαλο των υποκλοπών, που έγινε γνωστό στον διεθνή Τύπο ως το «ελληνικό watergate».

Δείτε επίσης: Ευρωκοινοβούλιο: Για «κλάματα» η τοποθέτηση Αλεξανδρή για τις υποκλοπές – Η αντίδραση ισπανίδας ευρωβουλευτή

Έτσι, μετά την εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει συζήτηση επί του θέματος με τίτλο: «Παρακολουθήσεις και κατασκοπευτικό σύστημα #Predator στην Ελλάδα- Δηλώσεις του Συμβουλίου κ της Επιτροπής», έπειτα από πρόταση που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος του ΕΚ: «Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Στηρίχτηκε από Αριστερά-Σοσιαλιστές-Πράσινους-Renew. Καταψηφίστηκε από Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα- Συντηρητικούς κ Άκρα Δεξιά. Όλα στο φώς! Η συγκάλυψη δεν θα περάσει! Οι υποκλοπες υπονομεύουν την δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην πατρίδα μας!».

Για «κλάματα» η τοποθέτηση Αλεξανδρή στην Επιτροπή

Αλγεινές εντυπώσεις άφησαν οι τοποθετήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Παναγιώτη Αλεξανδρή κατά την ακρόαση του στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Pega) για το σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Την ώρα που οι υποκλοπές γίνονται καθημερινά πρώτο θέμα σε κορυφαία διεθνή ΜΜΕ, απασχολούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και τον εγχώριο Τύπο εδώ και βδομάδες, ο κ. Aλεξανδρής το μόνο που βρήκε να πει ενώπιον της Επιτροπής PEGA ήταν: «Γιατί το λέμε σκάνδαλα, επειδή το λέει ο Τύπος;».

Πρόκειται πραγματικά για μια θλιβερή τοποθέτηση που εκθέτει τη χώρα μας και τον πολιτικού του προϊστάμενο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την άσκηση εξουσίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ερωτηθείς σχετικά από τους ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στην ακρόαση της επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο κ. Αλεξανδρής απάντησε:

«Γιατί το λέμε σκάνδαλο; Επειδή το λέει ο Τύπος; Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Έχουμε πονέσει πολύ από τέτοια θέματα επί Χούντρας αλλά η Ελλάδα είναι ισχυρή Δημοκρατία» τόνισε ο κ. Αλεξανδρής με ύφος χιλίων καρδιναλίων λες και μιλούσε σε κομματικό ακροατήριο κάποιας ΝΟΔΕ με αποτέλεσμα να αντιδράσει η ισπανίδα ευρωβουλευτής της ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας Diana Riba Giner.

Διαβάστε τη συνέχεια: Ευρωκοινοβούλιο: Για «κλάματα» η τοποθέτηση Αλεξανδρή για τις υποκλοπές – Η αντίδραση ισπανίδας ευρωβουλευτή

Διαβάστε επίσης: «Κωμικό σκετς» η στάση των Ελλήνων αξιωματούχων στην Ευρωβουλή, τονίζει η Σόφι ιν’τ Βελντ, μέλος της επιτροπής PEGA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter