Σκάνδαλο Πηλαδάκη: Προκλητική «απάντηση» της τράπεζας Πειραιώς

Σκάνδαλο Πηλαδάκη: Προκλητική «απάντηση» της τράπεζας Πειραιώς

Στο προκλητικό σκάνδαλο του «κουρέματος» δανείου κατά περίπου 138 εκατ. ευρώ από τον στρατηγικό κακοπληρωτή Κώστα Πηλαδάκη, το οποίο η ίδια προκάλεσε, δίνει συνέχεια με την απάντησή της στο Documento, η τράπεζα Πειραιώς.

Η τράπεζα η οποία «κουρεύει» πάνω από το 90% των οφειλών του επιχειρηματία του τζόγου, την ίδια στιγμή που προχωράει σε κατασχέσεις ακόμη και πλειστηριασμούς κατοικιών ακόμη και για ελάχιστες οφειλές, απάντησε στην αποκάλυψη του Documento, ότι «δεν σχολιάζει, ούτε επιτρέπεται από το νόμο να δημοσιοποιεί, στοιχεία που άπτονται του τραπεζικού απορρήτου των πελατών της». Δηλαδή, αρνείται να απαντήσει, επιχειρώντας έστω να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σαν να πρόκειται για κάποια υπόθεση που αφορά απλώς έναν διακανονισμό μεταξύ δύο ιδιωτών και όχι για χρήματα που οι Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια ώστε να αντέξουν οι τράπεζες τους κλυδωνισμούς της κρίσης.

Διαβάστε την απάντηση της τράπεζας στο Documento

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/09/07/5f56243d825e631fd762ea32.pdf

Η απάντηση της τράπεζας θα ήταν απλώς προκλητική, αν δεν συζητούσαμε για το χάρισμα 138 εκατ. ευρώ από τα σχεδόν 150 που οφείλουν οι εταιρίες του Πηλαδάκη και για τη συμφωνία να αποπληρωθούν τα ελάχιστα χρήματα που απομένουν (λιγότερα από 12 εκατ. ευρώ) σε διάστημα 22 χρόνων και μάλιστα με περίοδο χάριτος έξι ετών. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων, υπεύθυνη για το οποίο είναι η διοίκηση της τράπεζας η οποία συμφώνησε στην προκλητική ρύθμιση, προκειμένου ο Πηλαδάκης να συνεχίσει να πλουτίζει μέσω των απαλλαγμένων πια από χρέη καζίνο του.

Η Πειραιώς «κουρεύει» ασφαλώς πάνω από το 90% των δανείων που έχουν πάρει προ δεκαετίας, χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς μέχρι τώρα να έχει αποπληρωθεί έστω ένα ευρώ, οι εταιρίες του Πηλαδάκη, με το επιχείρημα ότι έτσι θα καταστεί βιώσιμη η λειτουργία των επιχειρήσεών του. Με άλλα λόγια, η τράπεζα κρίνει ότι κάποιος θα είναι βιώσιμος μόνο και μόνο επειδή θα πάψει να τις οφείλει εκατομμύρια και επειδή στο επιχειρηματικό πλάνο που έχει καταθέσει ο Πηλαδάκης αναφέρει ότι στις επιχειρήσεις του θα μπουν κατά 75% νέοι επενδυτές.

Πλούσιοι με χρήματα των πολιτών

Στην πραγματικότητα βέβαια, στον Πηλαδάκη δεν χαρίζει χρήμα κάποιος ιδιώτης, αλλά οι ίδιοι οι πολίτες που εν μέσω κρίσης κλήθηκαν μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων να πληρώσουν το μάρμαρο προκειμένου να μην καταρρεύσει ο τραπεζικός τομέας, τον οποίο άλλοι είχαν οδηγήσει στην ασφυξία, μέσω προκλητικών δανειοδοτήσεων και πρακτικών που διαμόρφωναν συνθήκες υψηλού κινδύνου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα εν γένει.

Εκείνοι που πλούτισαν και συνεχίζουν όπως φαίνεται να το κάνουν με δημόσιο πρακτικά χρήμα και μέσω χαριστικών ρυθμίσεων που προκαλούν το κοινό αίσθημα, όχι μόνο δεν λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη για τις πράξεις τους, αλλά ούτε πληρώνουν εκείνα που ο λαός αποκαλεί «κλεμμένα». Αντιθέτως, βλέπουν τις τράπεζες να τους χαρίζουν εκατομμύρια.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τα τραπεζικά στελέχη που συναινούν στις προκλητικές ρυθμίσεις και τα οποία ουδέποτε λογοδοτούν. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι με έναν από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είχε επιχειρηθεί να απαλλαγούν τα τραπεζικά στελέχη για τα θαλασσοδάνεια, όπως αυτά του επιχειρηματία Πηλαδάκη.

Σύμφωνα με τον νόμο εκείνο, τον οποίο έκριναν αντισυνταγματικό δύο δικαστικά συμβούλια, τα τραπεζικά στελέχη θα διώκονταν για πιθανώς παράνομες πράξεις τους, μόνο σε περίπτωση που προχωρούσε σε μηνύσεις εναντίον τους η τράπεζα. Δηλαδή σε περίπτωση που οι ίδιοι μήνυαν τον εαυτό σου. Για αυτό το νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναμένεται και επιβάλλεται να αποφανθεί και ο Άρειος Πάγος.

Διαβάστε επίσης

Η Πειραιώς χαρίζει 138 εκατ. ευρώ στον Πηλαδάκη

«Κούρεμα» για Πηλαδάκη, απολύσεις για εργαζόμενους

Στο σφυρί σπίτια για μια χούφτα ευρώ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter