Σκάνδαλο σε μοναστήρι στο Φτερικούδι: Πώς… παρασκεύαζαν το μύρο – Αποκαλυπτικό βίντεο με διαλόγους των μοναχών

Σκάνδαλο σε μοναστήρι στο Φτερικούδι: Πώς… παρασκεύαζαν το μύρο – Αποκαλυπτικό βίντεο με διαλόγους των μοναχών

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ στο Φτερικούδι της Κύπρου. Σε βίντεο που δημοσίευσε σήμερα ο «Πολίτης» φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο οι μοναχοί παρασκεύαζαν «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό και στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να «εξαπατήσουν» τους πιστούς, αλλά και σε άλλες θρησκευτικές τελετές, όπως αγιασμοί και εξορκισμοί.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», φαίνεται ότι ο σταυρός-σύμβολο της μονής που διατείνονταν ότι ανάβλυζε μύρο, είναι προϊόν απάτης, καθώς το μύρο παρασκευαζόταν με οδηγίες του ηγουμένου.

Υλικό που κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, δείχνει τον ηγούμενο της μονής Νεκτάριο και τον μοναχό Αββακούμ, σε γραφειακό χώρο (προφανώς το γραφείο του ηγουμένου) να προετοιμάζουν τον σταυρό, τοποθετώντας το υγρό που ετοίμασαν προηγουμένως.

Το βίντεο καταγράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί, με τον διάλογο μεταξύ των δύο μοναχών να επικεντρώνεται στην ετοιμασία του «μύρου». Σε κάποια στιγμή ο μοναχός Αββακούμ κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που ετοιμάστηκε και το κουνά για να ανακατευθεί το μίγμα. Στο πλαίσιο της ετοιμασίας του σταυρού, ακούγεται ο Νεκτάριος να δίνει οδηγίες στον Αββακούμ να βάλει αρκετό «μύρο» στον σταυρό μέχρι να «κολυμπώσει».

Πηγή: politis.com.cy

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο σε μοναστήρι στο Φτερικούδι – Οι οικονομικές απάτες, τα «θαύματα» και οι ερωτικές περιπτύξεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter