Σκάνδαλο υποκλοπών: Ένοχη σιωπή Μαξίμου και κάλυψη στην εισαγγελέα της ΕΥΠ που υπέγραφε σωρηδόν τις παρακολουθήσεις

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ένοχη σιωπή Μαξίμου και κάλυψη στην εισαγγελέα της ΕΥΠ που υπέγραφε σωρηδόν τις παρακολουθήσεις

Την κυβερνητική ασπίδα που από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος του σκανδάλου των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων μέσω Predator συνεχίζει να κρατά η κυβέρνηση γύρω από την εισαγγελέα που υπέγραφε τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, ακόμα και τη στιγμή που η εισαγγελέας παρακολουθούνταν από το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης, όπως είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό το Documento.

Να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της την ώρα που οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και του Predator παίρνουν ξανά διαστάσεις «τσουνάμι» πασχίζει η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταφεύγει σε γενικότητες περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στα ερωτήματα του Documento.

«Σήμερα ένα ακόμα δημοσίευμα, του Inside Story αυτή τη φορά, επιβεβαιώνει το Documento πως μεταξύ των τουλάχιστον 88 προσώπων που εντόπισε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να παρακολουθούνται από το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator ήταν και η εισαγγελέας που υπέγραφε τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου. Επιμένει σήμερα η κυβέρνηση πως πρόκειται για ζήτημα ιδιωτών; Πως εξηγείτε την ταύτιση προσώπων που παρακολουθούσε το Predator με της ΕΥΠ;» ήταν το ερώτημα που έθεσε στον Παύλο Μαρινάκη το documentonews.gr, με την απάντησή του να θυμίζει σε… περιεχόμενο αυτό του πρώην εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα του Inside Story, που επιβεβαιώνει την αποκάλυψη – «βόμβα» που είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο η εφημερίδα Documento, η μέχρι πρότινος εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, τελούσε υπό την παρακολούθηση του  παράνομου λογισμικού παρακολούθησης Predator. Η επιβεβαίωση της αποκάλυψης έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχειρούν να υποβαθμίσουν το αδιαμφισβήτητο σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ έναν χρόνο μετά, η Εισαγγελία Αρείου Πάγου κατάλαβε ότι είναι «μείζονος σημασίας» και το «αναβαθμίζει».

«Κοιτάξτε, είναι συνολικά μία υπόθεση η οποία απασχολεί τη δικαιοσύνη. Εμείς δεν κάνουμε κάποιο σχόλιο για τις υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται εν ενεργεία στη Δικαιοσύνη, είναι μέσα σε αυτή τη διαδικασία» υποστήριξε αμήχανα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «έχει (σ.σ. η Δικαιοσύνη) τον ανεξάρτητο ρόλο της, τον επιτελεί, και από εκεί και πέρα, όταν υπάρχει κάποιο πόρισμα για οτιδήποτε και κάτι επίσημο, εμείς το σχολιάζουμε».

Σημειώνεται πως τον περσινό Νοέμβριο, το Documento αποκάλυψε νέα λίστα Predator στην οποία περίοπτη θέση είχε το όνομα της Βασιλικής Βλάχου, που ήταν το ίδιο πρόσωπο που υπέγραφε σωρηδόν τις παρακολουθήσεις για την ΕΥΠ, μεταξύ των οποίων το… μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο αρχηγός του στρατεύματος και πολλοί άλλοι. Ωστόσο, κανένας δεν κινήθηκε νομικά. Ταυτόχρονα, είναι χαρακτηριστικό ότι το Documento έχει περιγράψει εδώ και καιρό, ήδη από τον Νοέμβριο του 2022, τον κοινό τρόπο δράσης ΕΥΠ και Predator.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα του Inside Story, η Βασιλική Βλάχου ήταν ενήμερη για την στόχευσή της με Predator. Όπως αναφέρει, μέχρι στιγμής το πιο σημαντικό εύρημα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για το οποίο γράφουμε σήμερα για πρώτη φορά, είναι πως ανάμεσα στα τηλέφωνα που βρέθηκε να έχουν στοχευθεί με Predator είναι ακόμα και αυτό της ίδιας της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, της οποίας η υπογραφή βρίσκεται σε δεκάδες χιλιάδες άρσεις απορρήτου με την πρόφαση της εθνικής ασφαλείας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η προσπάθεια υποβάθμισης των αποκαλύψεων και η «σιγή» του Μεγάρου Μαξίμου για την εισαγγελέα που υπέγραψε δεκάδες χιλιάδες παρακολουθήσεις είναι η σταθερή γραμμή άμυνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού τόσο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022, όσο και τον περασμένο Μάιο, ο εκάστοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος συντηρεί ένα τείχος προστασίας γύρω της.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Καλύπτουν με νύχια και με δόντια την εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου

Σκάνδαλο υποκλοπών: Κυβερνητική «ασπίδα» στην εισαγγελέα της ΕΥΠ για να κρυφτεί και ο Μητσοτάκης

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Μαξίμου επιμένει να καλύπτει την εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, στο «παρά ένα» των εκλογών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter