Σκάνδαλο υποκλοπών: Επιβεβαιώνει ο Οικονόμου τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις συγκάλυψης

Σκάνδαλο υποκλοπών: Επιβεβαιώνει ο Οικονόμου τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις συγκάλυψης

Τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου να μεθοδεύει τη συγκάλυψη και απόκρυψη ακόμα και των πορισμάτων των κομμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα, ομολογώντας πως επιθυμία της κυβέρνησης να πέσει απόλυτο σκοτάδι στα ευρήματα της επιτροπής της Βουλής, σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έχει διακηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «φως παντού».

Δείτε επίσης: Ευθύνες Άδωνη από την κυβέρνηση για τις business Μαραβέγια με τον Αναπτυξιακό Νόμο, μετά την αποκάλυψη του Documento

Μπορεί οι πολίτες, ο πολιτικός κόσμος, τα θύματα των παρακολουθήσεων αλλά και ευρωπαϊκοί θεσμοί και ξένοι παρατηρητές να αναμένουν απαντήσεις για το διπλό σκάνδαλο παρακολουθήσεων που βαραίνει το Μέγαρο Μαξίμου και την ελληνική κυβέρνηση, όμως φαίνεται πως η απόφαση να βυθιστεί η υπόθεση και οι έρευνες στο απόλυτο σκοτάδι είναι ειλημμένη για την κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Ωμή κυβερνητική παραδοχή για τον 53χρονο μαστροπό στον Κολωνό: Ήταν μέλος της ΝΔ – Είναι σε αναστολή

Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας για τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να μεθοδεύει το «απόρρητο» ακόμα και για τα πορίσματα των κομμάτων, και δεν δίστασε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, πάντα υπό την πρόφαση του «ιδιαίτερου και ευαίσθητου χαρακτήρα των ζητημάτων» αυτών.

«Η απόφαση για το πως θα γίνει η Ολομέλεια είναι μια απόφαση που αφορά τη διάσκεψη των Προέδρων. Από εκεί και πέρα η άποψη της κυβέρνησης είναι πως δεν μπορεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας να είναι κλειστή, δεν έχει ξανα-υπάρξει στο παρελθόν εισήγηση της Ολομέλειας που να είναι κλειστή» ανέφερε αρχικά, αναφορικά με την συνεδρίαση της Ολομέλειας που θα ακολουθήσει την κατάθεση των πορισμάτων των κομμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής, επιχειρώντας να νοθεύσει επικοινωνιακά τη θέση της κυβέρνησης, αφού διαχώρισε τη συνεδρίαση με την ίδια την κατάθεση των πορισμάτων. «Η άποψή μας είναι ότι η συνεδρίαση πρέπει να είναι ανοιχτή» συμπλήρωσε, για να εξειδικεύσει την επιχείρηση συγκάλυψης του Μεγάρου Μαξίμου.

«Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων, που τα κόμματα θα καταρτίσουν και θα καταθέσουνε, πρέπει να λάβουμε υπόψη τον πολύ ιδιαίτερο και ευαίσθητο χαρακτήρα των ζητημάτων με τα οποία ασχολούνται τα πορίσματα αυτά» ξεκαθάρισε αμέσως μετά, επιβεβαιώνοντας απόλυτα τα σχέδια συγκάλυψης, που πρώτο το documentonews.gr αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα.

«Αλλά σε κάθε περίπτωση η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι η συνεδρίαση πρέπει να είναι ανοιχτή» πρόσθεσε στο τέλος ο Γ. Οικονόμου, χωρίς όμως να καταφέρνει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκαλεί η συντεταγμένη κυβερνητική προσπάθεια να μην δοθούν οι παραμικρές απαντήσεις στο πολύκροτο σκάνδαλο που φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο επίκεντρό του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter