Σκάνδαλο υποκλοπών – Η PEGA απαντά στο εξώδικο της Intellexa: «Ανυπομονούμε»

Σκάνδαλο υποκλοπών – Η PEGA απαντά στο εξώδικο της Intellexa: «Ανυπομονούμε»

«Τσουνάμι» αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αποστολή εξωδίκου από την πλευρά της Intellexa (την εταιρεία – προμηθευτή του Predator) στην PEGA, την εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές, που μοιάζει να αποσκοπεί στο να «φρενάρει» τη διερεύνηση για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Το εξώδικο στάλθηκε πριν λίγες μέρες και κοινοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής από τον πρόεδρο της και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γερούν Λένερς και οι αντιδράσεις των ευρωβουλευτών είναι ενδεικτικές.

Δείτε επίσης: Με εξώδικο η Intellexa επιχειρεί να μπλοκάρει την PEGA

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση της εισηγήτριας της PEGA Σοφί Ιν’τ Βελντ που είχε επισκεφθεί την Ελλάδα στο πλαίσιο το προηγούμενο διάστημα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Με ανάρτησή της στο Twitter η Ολλανδή ευρωβουλευτής ξεκαθαρίζει ότι: «Ανυπομονώ πάρα πολύ για την αντιπαράθεση με την Intellexa. Μπορεί τελικά να πάρουμε κάποιες απαντήσεις στις επιστολές που έχουμε στείλει από το προηγούμενο καλοκαίρι».

 

Εν παραλλήλω, η Σασκιά Μπρικμόντ, ευρωβουλευτής από το Βέλγιο, υπογραμμίζει ότι: «ίσως η Intellexa θα μπορούσε να ξεκινήσει απαντώντας στις -μέχρι τώρα αναπάντητες- ερωτήσεις της PEGA. Θα ήταν μια έξυπνη κίνηση. Θα ήταν μια έξυπνη κίνηση στη διαδικασία επιλογής της κατάλληλης πορείας δράσης».

Στο μεταξύ, η Γερμανίδα Χάνα Νόιμαν στέκεται στα θέματα Δημοκρατίας που εγείρονται. Με ανάρτηση, επίσης στο Twitter, υπογραμμίζει: «Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι βουλευτές απολαμβάνουν βουλευτική ασυλία, η Intellexa απειλεί να μηνύσει ολόκληρη την επιτροπή PEGA για το προσχέδιο της έκθεσής της. Λοιπόν, μάλλον κάποιος δεν έχει καταλάβει ότι εμείς είμαστε οι νομοθέτες εδώ».

Υπογραμμίζεται πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA, Στέλιος Κούλογλου τοποθετήθηκε με δήλωση λέγοντας: «Το εξώδικο προς την PEGA μοιάζει να εκπροσωπεί το Μέγαρο Μαξίμου και όχι την ίδια την εταιρεία, που είχε πολλές ευκαιρίες να συνεργαστεί με την Επιτροπή αλλά αρνήθηκε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter