Σκάνδαλο υποκλοπών: Κρυφτό με το απόρρητο από Μαξίμου παρά το αίτημα άρσης του Στέφανου Κασσελάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Κρυφτό με το απόρρητο από Μαξίμου παρά το αίτημα άρσης του Στέφανου Κασσελάκη

Στο σημείο να δηλώσει σχεδόν… απλός τηλεθεατής έφτασε ο Παύλος Μαρινάκης αντί να δώσει απαντήσεις εκ του θεσμικού του ρόλου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα όσα συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Στέφανο Κασσελάκη στη συνάντησή τους στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν σκοπεύει να άρει το απόρρητο για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ με το οποίο συγκαλύπτει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό για την άρση του απορρήτου για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ για να καταθέσουν ενώπιων των δικαστικών αρχών θέσαμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αφού από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε την παραμικρή αναφορά, παρά μόνο επιτέθηκε κατά δικαίων και αδίκων με… επιχείρημα την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας το περασμένο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Σκάνδαλο με σφραγίδα Μητσοτάκη – Ένοχη σιωπή για το ενιαίο κέντρο ΕΥΠ και Predator

Συγκεκριμένα, το documentonews.gr επισήμανε το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για την άρση του απορρήτου στον Κυρ. Μητσοτάκη, ρωτώντας τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης εάν «θα άρει ο πρωθυπουργός το απόρρητο για να συμβάλλουν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ στην απόδοση της Δικαιοσύνης», με τον Π. Μαρινάκη ωστόσο να προκαλεί έκπληξη με την σιγή ιχθύος που τήρησε σε όλη της διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Καταρχάς εγώ δεν γνωρίζω τι διημείφθη, πέραν των ανακοινώσεων που βγήκαν και των όσων ανακοίνωσαν, οπότε δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό το οποίο μου λέτε» ανέφερε εισαγωγικά στην απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γεγονός που οδήγησε και άλλους συναδέλφους να θέσουν ερωτήματα για την συνάντηση, με την στάση του Π. Μαρινάκη να προκαλεί επιπλέον ερωτήματα.

Διαβάστε σχετικά: Σκάνδαλο υποκλοπών: Μήνυση για την παρακολούθησή του κατάθεσε ο Σπύρος Σιδέρης, στόχος του Predator

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το μυαλό του Μητσοτάκη είναι… στην ΑΔΑΕ – Το σαρδάμ που τον «πρόδωσε» (Video)

«Έθεσε ο κ. Κασσελάκης κάποιο συγκεκριμένο θέμα στον πρωθυπουργό;» ήταν ένα ακόμα ερώτημα που υποβλήθηκε στον εκπρόσωπο, ο οποίος αφού δήλωσε άγνοια για το εάν έχει κλειστεί κάποιο άλλο ραντεβού μεταξύ των δύο ανδρών, υποστήριξε πως «δεν έχω περαιτέρω ενημέρωση πέραν όσων υπήρχαν στην ανακοίνωση που εκδώσαμε και μένω σε αυτά».

«Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους» ήταν το περιεχόμενο της λακωνικής ανακοίνωσης του Μαξίμου στην οποία αναφέρεται ο εκπρόσωπος, όμως όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε σειρά ζητημάτων στον πρωθυπουργό, μεταξύ των οποίων, εκτός του απορρήτου στη διερεύνηση του ρόλου της ΕΥΠ στις υποκλοπές, η ασυλία τραπεζιτών και άλλων, οι διορισμοί διοικήσεων Δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ και αλλαγές στο πόθεν έσχες.

Διαβάστε επίσης: Τέσσερα θέματα «αγκάθια» έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Στέφανος Κασσελάκης

Εκτός της δήλωσης άγνοιας όμως, εκεί που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήξερε τι να απαντήσει, ήταν στην επανάληψη του μονότονου «η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», το οποίο προτάσσει πια σε κάθε ερώτηση που προκαλούν οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για τις υποκλοπές και τον ρόλο του Μεγάρου Μαξίμου.

«Συνολικά, για όλη αυτή τη διαδικασία που είναι υπό δικαστική διερεύνηση είναι μία διαδικασία που κινείται από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη, και ακολουθεί πλήρως όσα προβλέπει ο νόμος. Όταν έχουμε το οποιοδήποτε πόρισμα, όταν έχουμε το οτιδήποτε χειροπιαστό, εδώ θα είμαστε να σχολιάσουμε» ήταν το σχόλιο του Π. Μαρινάκη «συνολικά» για τις υποκλοπές, που δεν αλλάζει ακόμα και τη στιγμή που επιβεβαιώνονται οι αποκαλύψεις του Documento για ενιαίο εγκέφαλο ΕΥΠ και Predator.

Χαρακτηριστικό πάντως της άρνησης του κυβερνητικού εκπροσώπου να δώσει απάντηση για τα όσα ζήτησε ο Στ. Κασσελάκης από τον Κυρ. Μητσοτάκη, είναι πως δεν δίστασε να περιορίσει τον ρόλο του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος σε αυτόν του… τηλεοπτικού σχολιαστή.

«Αυτό που είδα on camera, γιατί αυτό μπορούμε να το ξέρουμε, ότι πρότεινε ο κ. Κασσελάκης κάτι για τους ομογενείς, ενώ είναι ο πρόεδρος του κόμματος που καταψήφισε τη διάταξη για να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους οι Έλληνες ομογενείς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους όπως είναι και ο ίδιος. Τα σχόλια νομίζω ας τα κάνουν αυτοί οι οποίοι μας ακούνε, και κυρίως το σύνολο των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε συγκεκριμένα ο Π. Μαρινάκης.

Για μία ακόμα ενημέρωση πολιτικών συντακτών όμως, τα σχόλια για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο περισσεύουν, σε αντίθεση με τις απαντήσεις στα ερωτήματα που του τίθενται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter