Σκάνδαλο υποκλοπών: Μήνυση για την παρακολούθησή του κατάθεσε ο Σπύρος Σιδέρης, στόχος του Predator

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μήνυση για την παρακολούθησή του κατάθεσε ο Σπύρος Σιδέρης, στόχος του Predator

«Να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών, που με τις παράνομες πράξεις τους, κατέλυσαν την Δημοκρατία», ζητά ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης, ο οποίος την Τετάρτη κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την παρακολούθησή του με το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, όπως είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Νοέμβριο το Documento για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα επιβεβαίωση Documento – Και επίσημα παρακολουθούμενος από το Predator ο Σπύρος Σιδέρης

Με ανάρτησή του στα Social Media, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το γεγονός πως η έρευνα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πέρασε στον Άρειο Πάγο, ύστερα και από τα τελευταία δημοσιεύματα που επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις του Documento για το κοινό κέντρο ΕΥΠ και Predator, ο Σπύρος Σιδέρης τονίζει: «Ως πολίτης μιας δημοκρατικά ευνομούμενης πολιτείας, στην ουσία κι όχι στα λόγια, έπραξα το καθήκον μου και κατέφυγα στη Δικαιοσύνη».

«Οι Ανεξάρτητες Αρχές έκαναν το καθήκον τους, στο μέτρο του δυνατού, παρά τα εμπόδια που «στήθηκαν» για να μην γίνει σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών, όπως έχει τονίσει και η επιτροπή PEGA που συστάθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», τονίζει.

«Σειρά έχει πλέον η Δικαιοσύνη, ώστε να βρεθούν και να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών, που με τις παράνομες πράξεις τους, κατέλυσαν την Δημοκρατία που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα, το απόρρητο των συνομιλιών και την ελευθερία της έκφρασης», καταλήγει.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Σήμερα κατέθεσα μήνυση/έγκληση κατά παντός υπευθύνου για την στοχοποίησή μου από το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, μετά την γραπτή ενημέρωση που έλαβα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ως πολίτης μιας δημοκρατικά ευνομούμενης πολιτείας, στην ουσία κι όχι στα λόγια, έπραξα το καθήκον μου και κατέφυγα στη Δικαιοσύνη.

Οι Ανεξάρτητες Αρχές έκαναν το καθήκον τους, στο μέτρο του δυνατού, παρά τα εμπόδια που «στήθηκαν» για να μην γίνει σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών, όπως έχει τονίσει και η επιτροπή PEGA που συστάθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σειρά έχει πλέον η Δικαιοσύνη, ώστε να βρεθούν και να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών, που με τις παράνομες πράξεις τους, κατέλυσαν την Δημοκρατία που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα, το απόρρητο των συνομιλιών και την ελευθερία της έκφρασης».

Δείτε επίσης: Οι δικοί του άνθρωποι στον κύκλο της παρακολούθησης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter