Σκάνδαλο υποκλοπών: Κύριε Οικονόμου, γιατί μας κοροϊδεύετε;

Σκάνδαλο υποκλοπών: Κύριε Οικονόμου, γιατί μας κοροϊδεύετε;

Ένα και μόνο ερώτημα πυροδοτούν για το Μέγαρο Μαξίμου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον εκπρόσωπό του οι καταιγιστικές εξελίξεις μετά την έρευνα της ΑΔΑΕ, τα ευρήματα για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, στρατιωτικών και άλλων προσώπων από την ΕΥΠ και η ενημέρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπόλοιπων πολιτειακών παραγόντων, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος: Γιατί τόσο καιρό που το Documento φέρνει στη δημοσιότητα σωρεία αποκαλυπτικών στοιχείων για την υπόθεση μας κατηγορεί με διάφορους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και απειλές, κοροϊδεύοντας τελικά και τα ΜΜΕ αλλά και τους πολίτες;

Ο κύβος ερρίφθη. Η σημερινή συνάντηση του επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρ. Ράμμου, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την οποία ο Αλ.Τσίπρας ενημερώθηκε για τα «έξι υψηλά ιστάμενα πρόσωπα» που αποδείχθηκε ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, η επακόλουθη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου το απόγευμα της Τρίτης και η προαναγγελία ενημέρωσης της ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη αποτελούν μία σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων που προήλθαν -πρωτίστως- από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να συγκαλύψει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τη διερεύνησή του.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα όσα περιείχε ο φάκελος που παρέδωσε ο Χρήστος Ράμμος στον Αλέξη Τσίπρα αποτελούν πλήρη επιβεβαίωση των αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων του Documento, που εδώ και μήνες δίνει μάχη για να πέσει φως στο σκάνδαλο που φέρει την υπογραφή του Μεγάρου Μαξίμου, απέναντι σε απειλές και συκοφαντίες.

Από την πρώτη στιγμή, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που λαμβάναμε το δικαίωμα να υποβάλλουμε ερωτήματα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο -σε αντίθεση με όταν έχουμε απέναντί μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη- ρωτούσαμε επίμονα: Παρακολουθεί η ΕΥΠ πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες ή άλλα πρόσωπα; Οι απαντήσεις που λαμβάναμε εξ’ αρχής ήταν επιθέσεις στην αξιοπιστία του Μέσου, με κατηγορίες για ψέματα, για ανυπόστατα δημοσιεύματα, φτάνοντας μέχρι την επίκληση των… μύθων του Αισώπου, που στο Μέγαρο Μαξίμου άρεσε πολύ και την επανέλαβαν πολλάκις.

Εβδομάδα την εβδομάδα, μετά τη δημοσίευση των πρώτων λιστών του παράνομου λογισμικού, επιμέναμε: Παρακολουθεί και η ΕΥΠ πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες ή άλλους; Από πλευράς κυβερνητικού ερχόταν πάντα , μονότονα, η ίδια απάντηση με την οποία επιχειρούσε κάθε φορά τη δολοφονία του χαρακτήρα του Μέσου, του εκδότη και των δημοσιογράφων του αλλά και όσων επικαλούνταν τις αποκαλύψεις. Στον ίδιο τόνο και ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απ’ το οποιο ψευδώς υποστήριζε πως δεν γίνονται παρακολουθήσεις, και σε συνεντεύξεις του υποστήριζε πως τα δημοσιεύματα του Documento είναι ψευδή.

Ακόμα και μετά τη δημοσίευση των διαλόγων του Κωστή Χατζηδάκη με αποδείξεις για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, η στάση του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου μετακινήθηκε μεν στην παραδοχή των παρακολουθήσεων, στέλνοντας όμως την μπάλα στην… κερκίδα δήθεν «ρυπαρών δικτύων» που -κατά την κυβέρνηση- πραγματοποιούσαν τις «φερόμενες παρακολουθήσεις», πασχίζοντας κάθε φορά να βγει ο πρωθυπουργός – που με το που ανέλαβε την εξουσία πήρε την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του- από το κάδρο των πολιτικών και ποινικών του ευθυνών.

Το ίδιο έγινε και με την αποκάλυψη της παρακολούθησης του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, όπου επίμονα συνεχίζαμε να ρωτάμε, τόσο εάν παρακολουθούνταν άλλοι, όσο και για ποιον λόγο παρακολουθούνταν ένας υπουργός της κυβέρνησης και ο αρχηγός του Στρατού ως «εθνικά επικίνδυνοι». Μάταια… Κάθε φορά αντιμετωπίζαμε επιθέσεις, μομφές, συκοφαντίες, ακόμα και όταν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα έρχονταν από άλλα Μέσα. Κάθε φορά στο στόχαστρο βρισκόταν το Documento.

Σήμερα που ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων, ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη γυρίζει μπούμερανγκ. Όπως προβλέπεται, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης». Συνεπώς, άπαντες πλέον γνωρίζουν.

Ένα μόνο μένει να απαντηθεί, και θα απευθύνουμε το ερώτημα μέχρι να λάβουμε ουσιαστική απάντηση:

Γιατί κύριε εκπρόσωπε τόσους μήνες λέτε ψέματα στους πολίτες; Γιατί επιτίθεστε με χυδαιότητες και συκοφαντίες σε ένα Μέσο που με τις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις του συμβάλει στη διερεύνηση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων; Κύριε Οικονόμου, γιατί μας κοροϊδεύετε;

Διαβάστε επίσης:

Φόβος, τρόμος και ενοχή από το Μαξίμου για τα ευρήματα της ΑΔΑΕ (Video)

Πλέον όλοι ξέρουν: Επιστολή Ράμμου σε Πρόεδρο Βουλής, αρχηγούς κομμάτων και υπ. Δικαιοσύνης που επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις

Η έρευνα της ΑΔΑΕ, ο λευκός φάκελος του Τσίπρα και η Σακελλαροπούλου

Αποκάλυψη: Επιχείρηση συγκάλυψης των υποκλοπών από παράγοντες της Δικαιοσύνης – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Αποκάλυψη:Ντοκουμέντα παρακολούθησης υπουργού από την ΕΥΠ – Αυτή την Κυριακή στο Documento (Video)

Αποκάλυψη: «Στόχος 519c» της ΕΥΠ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Εκτάκτως το Σάββατο στο Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter