Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο κλοιός στενεύει, το Μαξίμου σιωπά για το ενιαίο κέντρο ΕΥΠ – Predator

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο κλοιός στενεύει, το Μαξίμου σιωπά για το ενιαίο κέντρο ΕΥΠ – Predator

Στον δρόμο της συγκάλυψης και της σιωπής επιμένει να κινείται το Μέγαρο Μαξίμου για το πολύκροτο σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για το ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΥΠ και του Predator που έρχονται στη δημοσιότητα.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του Documento, «Τα Νέα» επιβεβαιώνουν το ενιαίο κέντρο ΕΥΠ και Predator

Τη δεινή θέση της κυβέρνησης απέναντι στις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και υποκλοπές της ΕΥΠ και του Predator επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τη στάση του κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, αφού μετά από μία ακόμα ηχηρή επιβεβαίωση του Documento για τους κοινούς στόχους της ΕΥΠ και του παράνομου λογισμικού, ο Παύλος Μαρινάκης αρκέστηκε και πάλι να… δείξει τις έρευνες της Δικαιοσύνης.

«Στην εφημερίδα «Τα Νέα» παρουσιάζονται στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις του Documento και αναδεικνύουν κοινό συντονιστικό κέντρο αξιωματούχων της ΕΥΠ και ιδιωτών φορέων του παράνομου λογισμικού Predator. Οι αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν τα ρεπορτάζ για ενιαίο κέντρο. Ως εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου που έχει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του, πως απαντάτε στις αποκαλύψεις; Επιμένετε στα περί υπόθεσης ιδιωτών; Και πως θα συμβάλλετε στην αποκάλυψη του σκανδάλου;» ρωτήσαμε τον εκπρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου, δίχως να πάρουμε καμία ουσιαστική απάντηση.

Σημειώνεται πως σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα «Τα Νέα»αναφέρεται στο κοινό συντονιστικό κέντρο αξιωματούχων της ΕΥΠ και ιδιωτών-φορέων του παράνομου λογισμικού ώστε να υπάρχει ολική παρακολούθηση πολιτικών, υπηρεσιακών παραγόντων, δημοσιογράφων, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και επιχειρηματιών. Μάλιστα, όπως επισημαίνει τα δεδομένα παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ χρησιμοποιούνταν προκειμένου να παγιδευτούν με ευκολότερο τρόπο τα θύματα του Predator ενώ αναφέρεται και στα SMS για δήθεν εμβολιασμό κατά της Covid19, μία περίπτωση παγίδευσης εξόχως χαρακτηριστική που την είχε περιγράψει και η Άρτεμις Σίφορντ.

«Θα επαναλάβω αυτό που σας έχω πει πάρα πολλές φορές, ότι είναι μία εν εξελίξει, υπό διερεύνηση υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη επιτελεί ανεξάρτητα τον ρόλο της και δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε σε μία εν εξελίξει, υπό διερεύνηση διαδικασία» ήταν η… μονότονη απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σχεδόν με τα ίδια λόγια που επιφύλαξε και την περασμένη Πέμπτη, μετά τις αποκαλύψεις του Inside Story για την παρακολούθηση της εισαγγελέως της ΕΥΠ Β. Βλάχου από το Predator.

«Επιμένει σήμερα η κυβέρνηση πως πρόκειται για ζήτημα ιδιωτών; Πως εξηγείτε την ταύτιση προσώπων που παρακολουθούσε το Predator με της ΕΥΠ;» ρωτήσαμε την περασμένη εβδομάδα τον εκπρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη για τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση της εισαγγελέως που υπέγραφε τις δεκάδες χιλιάδες παρακολουθήσεις προσώπων.

Δείτε επίσης:  Σκάνδαλο υποκλοπών: Ενήμερη για την παγίδευσή της με Predator η εισαγγελέας της ΕΥΠ – Επιβεβαίωση του Documento

«Κοιτάξτε, είναι συνολικά μία υπόθεση η οποία απασχολεί τη δικαιοσύνη. Εμείς δεν κάνουμε κάποιο σχόλιο για τις υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται εν ενεργεία στη Δικαιοσύνη, είναι μέσα σε αυτή τη διαδικασία» υποστήριξε τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «έχει (σ.σ. η Δικαιοσύνη) τον ανεξάρτητο ρόλο της, τον επιτελεί, και από εκεί και πέρα, όταν υπάρχει κάποιο πόρισμα για οτιδήποτε και κάτι επίσημο, εμείς το σχολιάζουμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter