Σκάνδαλο υποκλοπών: Ενήμερη για την παγίδευσή της με Predator η εισαγγελέας της ΕΥΠ – Επιβεβαίωση του Documento

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ενήμερη για την παγίδευσή της με Predator η εισαγγελέας της ΕΥΠ – Επιβεβαίωση του Documento

Ενήμερη για την παγίδευση του τηλεφώνου της από το Predator ήταν και η ίδια η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Inside Story, που επιβεβαιώνει την αποκάλυψη – «βόμβα» που είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο η εφημερίδα Documento, και ειδικότερα ότι τελούσε υπό την παρακολούθηση του συγκεκριμένου παράνομου λογισμικού. Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν το αδιαμφισβήτητο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο των υποκλοπών. Βέβαια, έναν χρόνο μετά, η Εισαγγελία Αρείου Πάγου κατάλαβε ότι είναι «μείζονος σημασίας» και το «αναβαθμίζει».

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Μετά από δύο χρόνια η Εισαγγελία Αρείου Πάγου κατάλαβε ότι είναι «μείζονος σημασίας»

Συγκεκριμένα, στις 27 Νοεμβρίου 2022 το Documento αποκάλυψε νέα λίστα Predator στην οποία περίοπτη θέση είχε το όνομα της Βασιλικής Βλάχου, που ήταν το ίδιο πρόσωπο που υπέγραφε σωρηδόν τις παρακολουθήσεις για την ΕΥΠ, μεταξύ των οποίων το… μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο αρχηγός του στρατεύματος και πολλοί άλλοι. Ωστόσο, κανένας δεν κινήθηκε νομικά. Ταυτόχρονα, είναι χαρακτηριστικό ότι το Documento έχει περιγράψει εδώ και καιρό, ήδη από τον Νοέμβριο του 2022, τον κοινό τρόπο δράσης ΕΥΠ και Predator.

Δείτε επίσης: Νέα λίστα Predator – Παρακολουθούσε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και την εισαγγελέα της ΕΥΠ – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Σύμφωνα λοιπόν και με το δημοσίευμα του Inside Story, η Βασιλική Βλάχου ήταν ενήμερη για την στόχευσή της με Predator. Όπως αναφέρει, μέχρι στιγμής το πιο σημαντικό εύρημα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για το οποίο γράφουμε σήμερα για πρώτη φορά, είναι πως ανάμέσα στα τηλέφωνα που βρέθηκε να έχουν στοχευθεί με Predator είναι ακόμα και αυτό της ίδιας της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, της οποίας η υπογραφή βρίσκεται σε δεκάδες χιλιάδες άρσεις απορρήτου με την πρόφαση της εθνικής ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη: Παγίδευσαν με Predator τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και την εισαγγελέα της ΕΥΠ

Αναφέρει ακόμα πως, η αλήθεια είναι πως το αρχικό αίτημα των εισαγγελέων στην ΑΔΑΕ καθυστέρησε αρκετά. Ενώ η λίστα Μενουδάκου τους είχε παραδοθεί από το καλοκαίρι, άφησαν να περάσει ένα δίμηνο μετά τις εκλογές έως ότου κινηθούν. Το ίδιο ισχύει και για την αρχή του Χρήστου Ράμμου (ΑΔΑΕ), που τον περασμένο Ιούνιο έδωσε δύο μήνες καιρό στην ΕΥΠ για να απολογηθεί για την καταστροφή των στοιχείων της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Είναι πιθανό οι καθυστερήσεις αυτές να οφείλονται σε –δικαιολογημένο– φόβο για την αντίδραση της κυβέρνησης σε ένα τέτοιο αίτημα; Εκ του αποτελέσματος, εμείς απαντάμε πως ναι.

Τα αναπάντητα ερωτήματα πλέον είναι πολλά, όπως γράφει το Inside Story: Θα αποφασίσει τώρα η εισαγγελέας της ΕΥΠ (ως μέλος της τριμελούς επιτροπής) αν θα βλάψει…τον εαυτό της; Θα καλέσει ο Αχιλλέας Ζήσης, που αναλαμβάνει την ανάκριση, να καταθέσουν ως μάρτυρες οι υπουργοί και όλοι οι υπόλοιποι, τα τηλέφωνα των οποίων περιλαμβάνονται στη λίστα Μενουδάκου; Θα προχωρήσει με την άσκηση διώξεων για τα πλημμελήματα που παραγράφονται κατά την Αδειλίνη; Θα προχωρήσει στην άσκηση διώξεων για τις εξαγωγές; Θα είναι πιο γρήγορος από εκείνους που κατηγορεί η προϊσταμένη του ότι ήταν αργοί;

Τι είχε αποκαλύψει το Documento

Το Documento από την πρώτη στιγμή επισήμανε με συνεχή δημοσιεύματα ότι το μείζον αυτό σκάνδαλο ήταν ιδιαίτερης φύσης, μιλώντας ξεκάθαρα για συνταγματική εκτροπή. Κάτι που και ο ίδιος ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης είχε επισημάνει τον Νοέμβριο του 2022, κατά την επίσκεψη του στο γραφείο του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ζητώντας μάλιστα να σταματήσει η «σαλαμοποίηση», με τη συνένωση όλων των δικογραφιών σε μια και την ανάθεση της διερεύνησης της υπόθεσης σε εφέτη ανακριτή. Συγκεκριμένα, όπως ήδη προέκυπτε από τα συγκλονιστικά στοιχεία που ήδη είχε αποκαλύψει το Documento, έχουν διαπραχτεί αδικήματα σε βάρος του πολιτεύματος, καθώς ανάμεσα στα πρόσωπα που αποδεδειγμένα πλέον έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης, ήταν υπουργοί της κυβέρνησης, κρατικοί αξιωματούχοι, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος κτλ.

Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο του Documento είχε φέρει στο φως λίστες με τους στόχους του παράνομου λογισμικού Predator. Στη δεύτερη λίστα, και συγκεκριμένα στις 27 του μηνός, είχε αποκαλύψει πως σε αυτή βρίσκεται και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου. Ήδη μάλιστα από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας:

Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα, η εφημερίδα είχε αποκαλύψει τα εξής ονόματα ως στόχους Predator:

Ακόμα, είχε φέρει στο φως τα ψηφιακά ίχνη του Predator. Συνολικά, δημοσιεύτηκαν 498 ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τον server, την κοινή IP και τη πλατφόρμα καταχώρησης ονομάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter