Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αυτοδιαψεύδεται και επιτίθεται στη συντάκτρια του Politico

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αυτοδιαψεύδεται και επιτίθεται στη συντάκτρια του Politico

Σειρά της συντάκτριας του Politico, Νεκταρίας Σταμούλη ήταν την Τετάρτη να βρεθεί στο στόχαστρο των επιχειρήσεων δολοφονίας χαρακτήρα δημοσιογράφων, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου της επιτέθηκε για να απαντήσει στην σφοδρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποκάλυψη του μηνύματος «μην ασχολείστε» στην Κομισιόν αναφορικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων.

Χωρίς φρένο συνεχίζεται το ρεσιτάλ απαξίωσης διεθνούς και εγχώριου Τύπου και δημοσιογράφων από την κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη ζοφερή κατάσταση που έχει συντελεστεί με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων που βαραίνει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την Τετάρτη, το Politico αποκάλυψε πως η Κομισιόν έχει ήδη από τα τέλη Ιουλίου ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το πολύκροτο σκάνδαλο, με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της χώρας να απαντά με μομφές για τα «πολιτικά ΜΜΕ που δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και αντικειμενικότητά τους» και να στέλνει το μήνυμα «μην ασχολείστε».

Το δημοσίευμα του Politico

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 29 Ιουλίου η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Στις 2 Αυγούστου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στέλνει απαντητική επιστολή και αντί να λογοδοτήσει, ως όφειλε, ζητά απ’ τις Βρυξέλλες να σταματήσουν να ασχολούνται καθώς το σκάνδαλο αντανακλά σε ζητήματα της εθνικής ασφάλειας. Χωρίς να μείνει εκεί, η ελληνική απάντηση μέμφεται για αναξιοπιστία και έλλειψη αντικειμενικότητας, όχι την κυβέρνηση των παρακολουθήσεων, αλλά τα μέσα ενημέρωσης που προχώρησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου.

«Η σημερινή αποκάλυψη του Politico επιβεβαιώνει πως μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων» ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ διά του εκπροσώπου του, Νάσου Ηλιόπουλου, με τον Γιάννη Οικονόμου να μην διστάζει να σηκώσει το γάντι, παρότι η αποκάλυψη του Politico και η ίδια η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου εκθέτει τον ίδιο, για την απάντησή του σε ερώτηση του documentonews.gr την Τρίτη αναφορικά με ευρωπαϊκές οχλήσεις για εξηγήσεις.

Το ερώτημα του documentonews.gr

Υπενθυμίζεται πως σε ερώτημα που του απευθύναμε για το εάν η κυβέρνηση έχει γίνει αποδέκτης αιτήματος ευρωπαϊκών θεσμών για να παράσχει εξηγήσεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, εκείνος απάντησε πως «δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιο επίσημο αίτημα από θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οτιδήποτε ή οποιαδήποτε διευκρίνιση θεσμικά ζητάται από τη χώρα μας, προφανώς και θα δίδεται».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ευτελίζεται, καθώς προσπαθεί για πολλοστή φορά να αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας ανακριβή, παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα. Αυτή τη φορά κάνει σημείο αναφοράς ένα ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ» ξεκινά την απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ακολουθώντας πια την… παράδοση της απαξίωσης όποιου δημοσιογράφου ασκεί κριτική ή αποκαλύπτει κάτι επιβαρυντικό για την κυβέρνηση.

Μάλιστα, μόλις την Τρίτη, σε άλλη ερώτησή μας για το προφίλ των δημοσιογράφων που υπογράφουν άλλα επικριτικά δημοσιεύματα πλην των New York Times, ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πολλαπλούς κοινούς παρανομαστές».

«Τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία τεκμηριώνονται από συνημμένο έγγραφο και επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, είναι τα εξής: το Τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ε.Ε, στις 29 Ιουλίου, έστειλε επιστολή προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και άλλους ομολόγους του – ανάμεσα στους οποίους και ο Ισπανός συνάδελφος του- ζητώντας ενημέρωση για τη νομοθεσία που αφορά στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λόγους εθνικής ασφάλειας, ύστερα από αναφορές για χρήση του Predator εντός ΕΕ.

Η απάντηση του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας

Στην απάντησή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και την έρευνα για το Predator, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Έλληνας Αντιπρόσωπος υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση των κοινοτικών Υπηρεσιών ώστε να ενημερώνει αυτοπροσώπως (όπως, άλλωστε, είχε κάνει και προ της επιστολής) επί οποιουδήποτε θέματος, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής επιστολών» συνεχίζει ο Γ. Οικονόμου στην απάντησή του, η οποία συνιστά την πιο γρήγορη αυτοδιάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει προς την Επιτροπή, με αναλυτική ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει έρευνας, ευθύς μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Στην επιστολή του διαχωρίζονται πλήρως τα περί Predator από τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις. Άλλωστε τότε δεν είχε ανακοινωθεί η επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ και άλλες δημόσιες αρχές δεν αγόρασαν ή χρησιμοποίησαν το Predator ή αντίστοιχο λογισμικό. Σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι ένα από τα αυστηρότερα και προσεκτικότερα στην ΕΕ.

Και κατέληγε ζητώντας να μην στηρίζονται τα αρμόδια κοινοτικά όργανα σε δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία δεν διακρίνονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα τους» αναφέρει ακόμα ο Γ. Οικονόμου, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει απολύτως το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του Politico, δίνοντας στη δημοσιότητα και την απαντητική επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.

«Όπως γίνεται ολοφάνερο, τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με όσα αποσπασματικά επικαλείται προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημα της η συντάκτρια στο δημοσίευμα, ούτε με τις αερολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι πια πιεστικό: με δεδομένα τα αμάχητα στοιχεία, θα έχουν, η συντάκτρια και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ευθιξία να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια;» καταλήγει να αναρωτιέται ο Γ. Οικονόμου, χωρίς κανείς να μπορεί να διακρίνει άλλα «ασύστολα ψεύδη» και «αερολογίες» εκτός από τα δικά του.

Διαβάστε την απαντητική επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες προς το Τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ε.Ε:

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά εκτεθειμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη του Politico για το Predator

Σκάνδαλο υποκλοπών – Politico: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητά απ’ την Κομισιόν να μην ασχολείται με το Predator

Σκάνδαλο Υποκλοπών: Να δοθούν στη Βουλή τα χιλιάδες ονόματα όσων παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter