Σκάνδαλο υποκλοπών: Όταν ο Μητσοτάκης συκοφαντούσε το Documento για τις αποκαλύψεις που τώρα… ομολογεί (Videos)

Σκάνδαλο υποκλοπών: Όταν ο Μητσοτάκης συκοφαντούσε το Documento για τις αποκαλύψεις που τώρα… ομολογεί (Videos)

«Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα τον κ. Χατζηδάκη;». «Εμπλέκετε στα σχέδιά σας και τις ένοπλες δυνάμεις και το πρόσωπο του αρχηγού κ. Φλώρου», ήταν μερικές από τις απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, με αφορμή τις αποκαλύψεις του Documento σχετικά με το δίκτυο παρακολουθήσεων που είχε στηθεί στο Μαξίμου, υπό την «ενορχήστρωση» του πρωθυπουργού. Μάλιστα, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανιζόταν ως… θιγμένος από τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, σε μία προσπάθεια να αποτινάξει τις βαρύτατες ευθύνες από τις πλάτες του.

Διαβάστε επίσης: Τα ψέματα Μητσοτάκη από τη Βουλή: «Είναι δυνατόν να παρακολουθούσα Χατζηδάκη και Φλώρο;»

Τότε, ο… δήθεν θιγμένος πρωθυπουργός είχε τραπεί σε άτακτη φυγή από τη Βουλή, ώστε να αποφύγει την απάντηση στην ξεκάθαρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα εάν παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντίνο Φλώρο. Νωρίτερα, είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της ερευνητικής δημοσιογραφίας και της αντιπολίτευσης, μιλώντας για «καλάθι αθλιότητας και διχασμού», αλλά και κατά όσων υπονοούν ότι θα μπορούσε ποτέ να παρακολουθεί κάποιον υπουργό του.

Φυσικά, αλησμόνητη μένει και η δήλωσή του τον περασμένο Αύγουστο, όταν άρχισε να «ξετυλίγεται» το κουβάρι των αποκαλύψεων αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τότε που επικοινωνούσε στους πολίτες ότι «δεν γνώριζε τίποτα» για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαβάστε σχετικά: Την «πάτησε» ο Μητσοτάκης στο debate: Πώς ξέρει ότι ο Ανδρουλάκης «δεν ήταν εθνικός κίνδυνος» αφού αγνοεί τα πάντα για τις υποκλοπές; (Video)

Λίγους μήνες αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε από τη γραμμή της… άγνοιας και της ευθιξίας σε αυτή της αποδοχής, υπό το βάρος του πορίσματος της PEGA, της διεθνούς κατακραυγής για το σκάνδαλο αλλά και των νέων αποκαλύψεων. Ενδεικτικός ο τρόπος που αντιμετώπισε την ερώτηση της Ράνιας Τζίμα στο debate των πολιτικών αρχηγών.

Αφού ομολόγησε πως η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν παράνομη, παραδέχτηκε ταυτόχρονα και πως οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν ήταν επαρκείς αλλά έθεσε υπό αίρεση το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Διαβάστε επίσης: Debate: Ομολογία Μητσοτάκη για παράνομη παρακολούθηση Ανδρουλάκη (Video)

«Όχι, δεν σκέφθηκα να παραιτηθώ αλλά ανέλαβα με θάρρος τις ευθύνες μου και οι υποβλήθηκαν παραιτήσεις. Ζητήθηκε άμεση διαλεύκανση από την δικαιοσύνη και χάρηκα που άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει ότι της έχει εμπιστοσύνη. Διόρθωσα αστοχίες ρυθμιστικού χαρακτήρα γιατί υπήρχαν παρακολουθήσεις χωρίς φίλτρα. Οι δυο δικαστικές αποφάσεις αλλά και η σύμφωνη γνώμη της Βουλής. Έχουμε εκσυγχρονίσει την ΕΥΠ με έναν νόμο που ψηφίστηκε για να έχουμε μια ΕΥΠ που να λειτουργεί με την διαφάνεια στις απαιτήσεις της. Θέλω να ελπίζω ότι μπορεί να παρέχει στον εκάστοτε πρωθυπουργό τις πληροφορίες για την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς. Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε να είναι ποτέ υπό καθεστώς παρακολούθησης» παραδέχτηκε ερχόμενος σε αντίφαση με την προηγούμενη απάντησή του, προκαλώντας στη συνέχεια τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και τους πολίτες.

Διαβάστε σχετικά: Την «πάτησε» ο Μητσοτάκης στο debate: Πώς ξέρει ότι ο Ανδρουλάκης «δεν ήταν εθνικός κίνδυνος» αφού αγνοεί τα πάντα για τις υποκλοπές; (Video)

Από το «δεν γνώριζα» στη λασπολογία, στις συκοφαντίες και την υποβάθμιση των αποκαλύψεων του Documento και της ερευνητικής δημοσιογραφίας, στην παραδοχή περί ελλιπών εξηγήσεων και ευθύνης για τη δράση της δικής του ΕΥΠ, ένας Μητσοτάκης δρόμος…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter