Σκάνδαλο υποκλοπών: Στη Βουλή οι καταγγελίες για παράνομη παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στη Βουλή οι καταγγελίες για παράνομη παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 14:00 η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, για παράνομη παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Η συνεδρίασε ορίστηκε μετά τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τις ετεροχρονισμένες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου για επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Τασούλα προκειμένου να οριστεί σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Στην Επιτροπή έχουν κληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ενώ θα παρίστανται οι υπουργοί, Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η συνεδρίαση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών λόγω της παρουσίας του διοικητή της ΕΥΠ, κάτι που είθισται να συμβαίνει όποτε ο εκάστοτε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας περνά το κατώφλι της εν λόγω Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης είχε γνωστοποιήσει πως ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ενώ σε δεύτερο χρόνο διαπίστωσε πως το κινητό του είχε χακαριστεί από το προηγμένο λογισμικό, Predator.

Διαβάστε επίσης

Ώρα αποδείξεων για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της συγκάλυψης των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter