Ώρα αποδείξεων για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της συγκάλυψης των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ

Ώρα αποδείξεων για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της συγκάλυψης των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ

Τροπολογία για την κατάργηση της σκανδαλώδους κυβερνητικής ρύθμισης που αφαίρεσε το δικαίωμα ενημέρωσης από την ΑΔΑΕ όσων ήταν αντικείμενο παρακολούθησης από την ΕΥΠ κατέθεσε η αξιωματικής αντιπολίτευσης, πολλαπλασιάζοντας την πολιτική πίεση κατά της πλειοψηφίας μετά την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη περί απόπειρας παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το ίδιο λογισμικό (Predator) που παρακολουθούνταν η τηλεφωνική συσκευή του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη. Παράλληλα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που ζητά την κατάργηση της διαβόητης ρύθμισης, την οποία είχε υπερψηφίσει τον Μάρτιο του 2021.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Στη Βουλή ο… μουσικός που διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ με λαθροχειρία Μητσοτάκη

«Με την τροπολογία αυτή, προτείνουμε την κατάργηση της τροπολογίας που εισήχθηκε στην έννομη τάξη του 2021 και με την οποία καταργήθηκε η αρμοδιότητα της ΆΔΑΕ να γνωστοποιεί τη λήψη του μέτρου της άρσης του απορρήτου» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στην Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη διάταξη παραβιάζει το άρθρο 19 του Συντάγματος. «Πιστεύω ότι υπάρχει και από την πλευρά της κυβέρνησης η βούληση να δείξει και να αποδείξει ότι δεν θέλει να υπάρξει τίποτα και να μην υπάρχει καμία μα καμία σκιά στο θέμα των παρακολουθήσεων» ανέφερε με νόημα.

Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τις προθέσεις της αναφορικά με το πολύκροτο σκάνδαλο παρακολούθησης ενός δημοσιογράφου και ενός πολιτικού αρχηγού, ενώ το ίδιο ισχύει και για το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη μετά το αίτημα του Χάρη Καστανίδη προς τη συμπολίτευση αναφορικά με την κατάργηση της επίμαχης ρύθμισης.

Η τροπολογία:

Διαβάστε επίσης

Οργουελικό καθεστώς Μητσοτάκη: Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητά κατάργηση της τροπολογίας συγκάλυψης των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter