Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας – Ο σύντομος διάλογος με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας – Ο σύντομος διάλογος με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου ενημέρωσε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των υποκλοπών, στο φόντο της επιστολής του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου στον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης και όπου -σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr- τους παραθέτει τα ευρήματα των ελέγχων της Αρχής μετά το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο κ. Τσίπρας πέρασε λίγο μετά τις 18:00 το κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί στα γραφεία της ΑΔΑΕ με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο.

Πρόθεση του κ. Τσίπρα ήταν να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που του προσφέρει το Σύνταγμα ως πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και κορυφαίος πολιτειακός παράγοντας της χώρας.

«Ζήτησα να σας συναντήσω προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Η ελληνική δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ειδικότερα, κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν παρουσία των δημοσιογράφων ο κ. Τσίπρας είπε: «Ζήτησα να σας συναντήσω προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Η ελληνική δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Ευχαριστώ για την πρωτοβουλία της συνάντησης και της ενημέρωσης, εγώ επιδιώκω επικοινωνία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Για το θέμα των παρακολουθήσεων έχω τοποθετηθεί στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μου. Είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο συνδέεται, άπτεται της λειτουργία θεσμών και της ποιότητας της δημοκρατίας. Όταν τοποθετήθηκα εξέφρασα πάντα με νόμιμες διαδικασίες την ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση. Είμαστε κράτος δικαίου και με το θέμα κατά περίπτωση ασχολείται η ΑΔΑΕ και η Βουλή, καθώς και οι δικαστικές αρχές όπου κατά ένα μέρος έχει πάει. Το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν την διαδικασία άρσης του απορρήτου και της ενημέρωσης ενδιαφερομένων. Στη συγκυρία αυτή έχουμε καθήκον οι αρχές να προστατεύουν το αγαθό της εθνικής ασφαλείας, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών. Είναι δύσκολη στάθμιση με κόστος, αλλά αναγκαία. Η δημοκρατία μας έχει βάθος και συνέχεια και η Ελλάδα έχει εδραιωμένη θέση και αναγνώριση στην ευρωπαϊκή οικογένεια και χρέος όλων μας είναι να προστατέψουμε το πολύτιμο κεκτημένο γιατί είναι θέμα σεβασμού και στους πολίτες που σε κρίσιμες περιόδους δοκιμάστηκαν και επέδειξαν ωριμότητα και αντοχή. Από συναντήσεις μου στο εξωτερικό αντλώ την πεποίθηση ότι έχουν προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια για την χώρα μας που έχει να επιδείξει πολλά σε ενέργεια περιβάλλον ψηφιακές υπηρεσίες».

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Εδώ και τώρα ενημέρωση, τέλος στην εξουσιομανία Μητσοτάκη

Πλέον όλοι ξέρουν: Επιστολή Ράμμου σε Πρόεδρο Βουλής, αρχηγούς κομμάτων και υπ. Δικαιοσύνης που επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου περνάει στις 18:00 ο Αλέξης Τσίπρας

Αίτημα Ράμμου: Συνεχίζει το «κρυφτό» ο Τασούλας για να συσκοτίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η έρευνα της ΑΔΑΕ, ο λευκός φάκελος του Τσίπρα και η Σακελλαροπούλου

Τσίπρας από ΑΔΑΕ: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter