Σκάνδαλο υποκλοπών: Το ΠΑΣΟΚ φέρνει στην Επιτροπή Θεσμών την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Β. Βλάχου

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το ΠΑΣΟΚ φέρνει στην Επιτροπή Θεσμών την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Β. Βλάχου

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ώστε να εξετασθεί με ποια αιτιολογία αρχειοθετήθηκε η πειθαρχική έρευνα σχετικά με τις υποκλοπές εις βάρος τής μέχρι πρότινος Εισαγγελέως της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) Βασιλικής Βλάχου.

Η Χαριλάου Τρικούπη θα καταθέσει το αίτημα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, επισημαίνει στο Documentonews.gr, κορυφαίο στέλεχος από το ηγετικό της επιτελείο, αλλά, ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια ο χρόνος κατάθεσης.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, που καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη σχετικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, κρίνει ότι οι εξελίξεις με την αρχειοθέτηση είναι ένας ακόμα… σπασμένος κρίκος στη λειτουργία του κράτους δικαίου με ευθύνη της αντιθεσμικής διακυβέρνησης της ΝΔ.

Μάλιστα, σε δημόσιο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ως προδιαγεγραμμένη την πειθαρχική απαλλαγή της πρώην Εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου. Εντάσσει αυτή την εξέλιξη στο πλαίσιο μιας αλυσίδας γεγονότων, που κατά τη Χαριλάου Τρικούπη, καταδεικνύουν ότι «η επιχείρηση συγκάλυψης» του σκανδάλου των υποκλοπών «συνεχίζεται».

Δεν είναι τυχαίο, σύμφωνα με το ηγετικό επιτελείο Ανδρουλάκη ότι η αρχειοθέτηση της πειθαρχικής έρευνας σε βάρος της πρώην εισαγγελέως της ΕΥΠ έρχεται, «μετά το νυχτερινό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ για να φρενάρει η Κυβέρνηση τη διασταύρωση της ύπαρξης ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων Predator-ΕΥΠ» και λίγες μέρες μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη «που έτυχε πρωτοφανούς δημοσιότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βασιλική Βλάχου ήταν επιφορτισμένη ως εισαγγελέας της ΕΥΠ με την έγκριση για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων. Ο πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος της αφορούσε και την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά τελικά η πειθαρχική έρευνα μπήκε στο αρχείο από τον Αρειο Πάγο.

Η πρώην εισαγγελέας υπέγραφε ημερησίως δεκάδες διατάξεις άρσης απορρήτου βάσει δεδομένων, «που κατά την ίδια την ΕΥΠ δεν υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις, καθώς πολλά από τα σχετικά πληροφοριακά δελτία φέρεται ότι… καταστράφηκαν τον Αύγουστο του 2022 κατά τη μετάβαση του συστήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αναζητά τα αποδεικτικά στοιχεία και την αιτιολογία στην οποία βασίστηκε η αρχειοθέτηση. Απορεί πώς διαπιστώθηκε, «όπως διαδίδουν τα γνωστά κυβερνητικά κέντρα παραπληροφόρησης», ότι η πρώην εισαγγελέας τήρησε τον νόμο για την άρση του απορρήτου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και υπουργών της κυβέρνησης, των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων, άλλων κρατικών αξιωματούχων και δημοσιογράφων. Γι αυτό, οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζουν δηκτικά: «Εκτός εάν κρίθηκε ότι η Εισαγγελέας δεν γνώριζε τι υπέγραφε και παραπλανήθηκε από τους αξιωματούχους της ΕΥΠ».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διαμηνύει ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, «που βαρύνει σε απόλυτο βαθμό το Μέγαρο Μαξίμου και πλήττει τη δημοκρατία και τους θεσμούς».

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Επιχείρηση συγκάλυψης των υποκλοπών η πειθαρχική απαλλαγή της πρώην εισαγγελέως της ΕΥΠ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Απαλλάχθηκε από τον πειθαρχικό έλεγχο η Εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter