Σκάνδαλο υποκλοπών: Απαλλάχθηκε από τον πειθαρχικό έλεγχο η Εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου

Σκάνδαλο υποκλοπών: Απαλλάχθηκε από τον πειθαρχικό έλεγχο η Εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου

Απαλλάχτηκε από τον πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος της για το σκάνδαλο των υποκλοπών η μέχρι πρότινος εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, η οποία επί τριετία αρμόδια για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενέκρινε σωρηδόν παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων του Νίκου Ανδρουλάκη, του Θανάση Κουκάκη, του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, του νυν υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και πολλών άλλων, όπως αποκάλυψε το Documento, και επιστρέφει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ένοχη σιωπή Μαξίμου και κάλυψη στην εισαγγελέα της ΕΥΠ που υπέγραφε σωρηδόν τις παρακολουθήσεις

Ο πειθαρχικός έλεγχος είχε διαταχθεί μετά από εντολή του Χρήστου Τζανερίκου, ε.τ. Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου και Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης,ο οποίος παραιτήθηκε, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα στο dikografies.com, η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της κ.Βλάχου αρχειοθετήθηκε –κατά πληροφορίες- με απόφαση της Προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ελένης Φραγκάκη.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ευδοκία Πούλου, είχε κάνει απαλλακτική πρόταση για την αναφορά κατά της κ. Βλάχου και έγινε δεκτή από την κ. Φραγκάκη.

Σημειώνεται πως τον περσινό Νοέμβριο, το Documento αποκάλυψε νέα λίστα Predator στην οποία περίοπτη θέση είχε το όνομα της Βασιλικής Βλάχου, που ήταν το ίδιο πρόσωπο που υπέγραφε σωρηδόν τις παρακολουθήσεις για την ΕΥΠ, μεταξύ των οποίων το… μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο αρχηγός του στρατεύματος και πολλοί άλλοι. Ωστόσο, κανένας δεν κινήθηκε νομικά. Ταυτόχρονα, είναι χαρακτηριστικό ότι το Documento έχει περιγράψει εδώ και καιρό, ήδη από τον Νοέμβριο του 2022, τον κοινό τρόπο δράσης ΕΥΠ και Predator.

Την πειθαρχική δίωξη της Β. Βλάχου είχε ζητήσει και ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος σε δήλωσή του είχε αναφέρει: «Επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα εάν η αρμόδια εισαγγελέας διερεύνησε την πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την άρση του απορρήτου ή απλώς περιέβαλε με το κύρος τής δικαστικής Αρχής τις εκτιμήσεις και τις ενέργειες της ΕΥΠ, εάν προέβη ή μη σε καταχρηστική και αυθαίρετη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, καθώς και εάν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ που συνέταξαν τη σχετική εισήγηση παρέβησαν το καθήκον τους, με αποτέλεσμα την πολλαπλή παραβίαση του ρυθμιστικού πλαισίου περί απορρήτου. Κάθε άλλη προσέγγιση θα συνιστά καταφανή παράβαση της αρχής της νομιμότητας, που οριοθετεί το καθήκον διερεύνησης και δίωξης των ποινικών αδικημάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευδοκία Πούλου με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου πήρε τη θέση της Βασιλικής Βλάχου στην ΕΥΠ.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ενήμερη για την παγίδευσή της με Predator η εισαγγελέας της ΕΥΠ – Επιβεβαίωση του Documento

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μετά από δύο χρόνια η Εισαγγελία Αρείου Πάγου κατάλαβε ότι είναι «μείζονος σημασίας»

Νέα λίστα Predator – Παρακολουθούσε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και την εισαγγελέα της ΕΥΠ – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Αποκάλυψη: Παγίδευσαν με Predator τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και την εισαγγελέα της ΕΥΠ

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter