«Σκιές» πίσω από την εξαφάνιση και τη σύλληψη του Χρήστου Παππά

«Σκιές» πίσω από την εξαφάνιση και τη σύλληψη του Χρήστου Παππά

Δεν σβήνουν οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για την πολύμηνη φυγοδικία του υπαρχηγού της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, επισημαίνουν στα πρώτα τους σχόλια τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, λίγη ώρα μετά την είδηση της σύλληψης του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης χρυσαυγίτη, η αντιπολίτευση αξιολόγησε ως θετική την εξέλιξη αλλά, ιδιαίτερα τα κόμματα της Αριστεράς αποκωδικοποιώντας την στέλνουν μήνυμα εγρήγορσης και συνεχούς αγώνα κατά του φασισμού. Πάντως, όλοι βρίσκονται σε αναμονή για να δοθούν εξηγήσεις, μια και είναι ακόμα αδιευκρίνιστες οι συνθήκες τόσο της εξαφάνισης του Χρήστου Παππά όσο και της σύλληψής του.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς

Με πυρά κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί για την ολιγωρία και τακτική του που οδήγησε να μένει εκτός φυλακής επί εννιά μήνες ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτη. Προτάσσει την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος που δεν έπαψε να απαιτεί τη σύλληψη του φυγόδικου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής. Μετά την θετική έκβαση, ο ΣΥΡΙΖΑ προτρέπει την κυβέρνηση της ΝΔ να δείξει σοβαρότητα ώστε να μην διασυρθεί εκ νέου η χώρα μας. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη. Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη». Και καταλήγει: «Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς».

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΜέΡΑ25 που σε σχόλιό του σημειώνει ότι «μετά από 8 μήνες που στο στόχαστρο έβαζε αθώους πολίτες, η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη έφτασε και στον Υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής»». Για να προσθέσει: «Οι δημοκράτες δεν εφησυχάζουμε: πρέπει να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις δηλητηριώδεις «ιδέες» τους στην κοινωνία».

Ο Περισσός κρίνει ότι όχι μόνο δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και για εφησυχασμό, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι έτοιμοι, με την οργανωμένη τους πάλη, για να απομονώσουν κάθε είδους  φασιστοειδή και απομεινάρια της Χρυσής Αυγής.

Στο σχόλιό του για τη σύλληψη του Χρήστου Παππά επισημαίνει τα εξής: «Η καθυστερημένη, με ευθύνη της κυβέρνησης, για εννιά μήνες σύλληψη του καταδικασμένου ναζιστή εγκληματία Χρ. Παππά, δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για εφησυχασμό, γιατί τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής και τα άλλα φασιστοειδή, με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζονται, παραμένουν στην υπηρεσία του εκμεταλλευτικού συστήματος για όποτε τους χρειαστεί. Τους ναζιστές εγκληματίες και τις παραφυάδες τους μπορούν να τους απομονώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι νέοι, με την οργανωμένη πάλη τους κι όχι όσοι τους εξέθρεψαν και για χρόνια τους ανέχτηκαν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter