Skoda Citigoe iV, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της τσέχικης εταιρείας

Skoda Citigoe iV, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της τσέχικης εταιρείας

Λίγο πριν το τέλος του 2019 θα ξεκινήσει η παραγωγή του Skoda Citigoe iV, ενός μοντέλου που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον και είναι κατάλληλο για τις αστικές μετακινήσεις.

Το μήκος του ανέρχεται στα 3.597 χιλιοστά και το πλάτος του στα 1.645. Μπορεί να αποτελεί το μικρότερο μοντέλο της Skoda, αλλά φιλοξενεί τέσσερις επιβάτες, με τον χώρο των αποσκευών να προσφέρει 250 λίτρα χωρητικότητας, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται στα 923, διπλώνοντας τα πίσω καθίσματα.

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και το Citigoe iV εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 61 kW με μέγιστη ροπή 210Nm. Τα 100 χ.α.ω. έρχονται σε 12,5δλ., ενώ η επιτάχυνση από τα 60 στα 100 διαρκεί 7,6δλ. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 130 χ.α.ω.

Μεγάλη αυτονομία

Η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 60 Ah με χωρητικότητα 36,8 kWh. Είναι τοποθετημένη στο δάπεδο και οι διαστάσεις της είναι 1,1×1,7 μέτρα, με ύψος 30 εκατοστά. Αποτελείται από 168 κυψέλες και προσφέρει αυτονομία 265 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Όταν αδειάσει, φορτίζει έως το 80% σε μία ώρα με τη χρήση καλωδίου φόρτισης CCS (Combined Charging System) σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 40 kW. Σε wall-box ισχύος 7,2 kW εναλλασσόμενου ρεύματος AC, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε τέσσερις ώρες και οκτώ λεπτά ή σε 12 ώρες και 37 λεπτά με χρήση οικιακού ρεύματος 2,3 kW. Τόσο το καλώδιο φόρτισης CCS όσο και το αντίστοιχο AC είναι στάνταρ στην έκδοση Style και προαιρετικά στην Ambition.

«Ηλεκτρικές» αλλαγές

Το Citigoe iV διατίθεται αποκλειστικά σε 5θυρη εκδοχή αμαξώματος στις εκδόσεις Ambition και Style και προκειμένου να είναι αναγνωρίσιμο για την ηλεκτρική του φύση, ξεχωρίζει από τα συμβατικά Citigo από τη μάσκα στην απόχρωση του αμαξώματος, με τον προφυλακτήρα να έχει επανασχεδιαστεί. Στάνταρ είναι οι προβολείς ομίχλης και τα LED φώτα ημέρας, με τον φωτισμό κατεύθυνσης να είναι προαιρετικός. Τα φώτα προειδοποίησης αλλαγής πορείας είναι ενσωματωμένα στους εξωτερικούς καθρέπτες, που είναι είτε μαύρης απόχρωσης είτε σε αυτό του αμαξώματος.

Τέλος, όπως στο νέο Scala, έτσι και στο Citigoe iV, στην πίσω θύρα εμφανίζεται ολογράφως το όνομα της Skoda, ενώ υπάρχει και το λογότυπο Citigoe.

Πηγή: Skoda

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter