Skoda Parent Taxi app

Skoda Parent Taxi app

Μια έξυπνη εφαρμογή δημιούργησε η Skoda UK, σύμφωνα με την οποία οι γονείς «χρεώνουν» τα παιδιά τους μικροδουλειές, λόγω των υπηρεσιών που τους προσφέρουν.

Μετά από πρόσφατη έρευνα, αποκαλύφτηκε πως οι γονείς στη Βρετανία ολοκληρώνουν επιπλέον 2.650 χιλιόμετρα τον χρόνο, μεταφέροντας τα παιδιά τους. Αυτό αντιστοιχεί σε 14.000 ευρώ επιπλέον, αν οι γονείς επέλεγαν να μεταφέρουν τα παιδιά τους με ταξί.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν πως το 66% των γονεών, νιώθουν μερικές φορές σαν να οδηγούν ταξί, σπαταλώντας σχεδόν τρεις ώρες κάθε εβδομάδα, μεταφέροντας τα παιδιά τους σε σπίτια φίλων ή γήπεδα. Στη Βόρεια Ιρλανδία, μάλιστα, έγινε γνωστό πως οι γονείς μεταφέρουν τα παιδιά τους κατά 3.450 χιλιόμετρα ετησίως κατά μέσο όρο.

Η εφαρμογή Skoda Parent Taxi κατεβαίνει δωρεάν στα συστήματα iOS και Android. Λειτουργεί σαν κανονικό ταξίμετρο, επιτρέποντας στους γονείς να ανταλλάξουν τα χιλιόμετρα με μικροδουλειές στο σπίτι, όπως είναι το πλύσιμο του οχήματος, το τάισμα του κατοικίδιου, το συμμάζεμα του δωματίου και το πλύσιμο των ρούχων.

Η διαδρομή ελέγχεται μέσω GPS και οι γονείς ή οι κηδεμόνες, μπορούν να υπολογίσουν τα χιλιόμετρα σε σχέση με τη δουλειά που θα κάνουν μετά τα παιδιά. Έρχεται και μια «απόδειξη», μάλιστα στο smartphone του γονέα ή στο e-mail του.

Για τη δοκιμή της εφαρμογής, διαθέσιμη ήταν η μαμά μπλόγκερ Τζο Μίντλετον και η νεαρή κόρη της, Μπέλε.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι έφηβοι που στηρίζονται στη μαμά και στον μπαμπά για να τους μεταφέρουν, είναι και τα μικρότερα αδέλφια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ενθάρρυνση των μικρότερων παιδιών να βοηθήσουν στις οικιακές δουλειές, όπως το μάζεμα των παιχνιδιών τους, μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά τους στην οδήγηση.

Η έρευνα έδειξε πως το 89% των γονέων ζητούν από τα παιδιά τους να τους βοηθήσουν στις δουλειές. Η πιο συχνή είναι το συμμάζεμα των δωματίων τους (62%) και ακολουθεί το πλύσιμο των πιάτων (30%), το πέταμα των σκουπιδιών (29%) και το σκούπισμα με ηλεκτρική συσκευή (23%).

Από εκεί και πέρα το 47% των γονέων περνά πολύ χρόνο για να μεταφέρουν τα παιδιά τους, το 44% δεν ενοχλείται, καθώς το προτιμά από το να είναι έξω στον δρόμο, ενώ ένας γονέας, μάλιστα, ταξίδεψε 710 χιλιόμετρα από το Μπέρι στο Εδιμβούργο και πίσω, για να συμμετάσχει το παιδί του σε αγώνα ποδηλασίας.

Η εφαρμογή έχει στόχο στην κατανόηση όλων των πλευρών και στην καλύτερη εξισορρόπηση μερικών θεμάτων.

Φυσικά, το πότε οι γονείς αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την εφαρμογή ως μέσο πληρωμής έγκειται στη διακριτική τους ευχέρεια.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.skoda.co.uk/discover/taxi-app

Πηγή: Skoda

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter