Σκόπια: Αφαιρέθηκε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από το κτίριο της κυβέρνησης (Photo)

Σκόπια: Αφαιρέθηκε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από το κτίριο της κυβέρνησης (Photo)

Σε εφαρμογή αρχίζει να τίθεται η Συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ να ετοιμάζεται να αλλάξει την ονομασία της, σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η χώρα ετοιμάζεται για την αλλαγή της ονομασίας της, σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Ήδη, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αφαιρέθηκαν τα γράμματα με την σημερινή ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτίριο της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων. 

Στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα γράμματα με την καινούρια ονομασία της χώρας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Κάτι τέτοιο ίσως να συμβεί αύριο, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του κτιρίου όπου στεγάζεται η κυβέρνηση, κατά την οποία θα τοποθετηθεί η σημαία του ΝΑΤΟ. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εικάζουν πως οι πρώτες νέες πινακίδες με το καινούριο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν στις συνοριακές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής (Μπογκορόντιτσα), απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.

Ρίχνουν τους «μεγαλοπρεπείς» φράκτες

Δεν είναι μόνον τα συνεργεία που θα αντικαταστήσουν όλες τις πινακίδες που αναφέρονται στην επίσημη ονομασία της χώρας, καθώς από «Μακεδονία» θα πρέπει πλέον να αναγράφεται το «Βόρεια Μακεδονία».

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ προχώρησε σε ακόμα μία «συμβολική» κίνηση χωρίς να παραβλέπει κανείς και το ουσιαστικό περιεχόμενό της.

Αφαιρείται όλο το κιγκλίδωμα γύρω από το κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δώσει ένα σημαντικό μήνυμα: Να αφαιρεθούν όλα όσα συμβάλλουν στη διαίρεση της χώρας και του λαού στη νέα πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκαταλείποντας διαιρέσεις και εθνικισμούς.

Διαβάστε ακόμα: Βόρεια Μακεδονία: Μπαίνουν οι πρώτες πινακίδες – Σήμερα η ρηματική διακοίνωση από Αθήνα στα Σκόπια 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter