Σκουρλέτης: Για πρώτη φορά ο κόσμος δηλώνει πλειοψηφικά ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη

Την αισιοδοξία των πολιτών, όπως διαφαίνεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι «για πρώτη φορά ο κόσμος δηλώνει πλειοψηφικά ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη.

Αυτό είναι το νέο ποιοτικό στοιχείο. Αυτή είναι η νέα μεταμνημονιακή πραγματικότητα. Αυτό πλέον, δεν μπορεί κανείς να το παραγνωρίσει». 

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, είναι κατά πόσο ο κόσμος θα καταλάβει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αλλαγές στη ζωή του. Είδατε την κάρτα που λέει ότι «καλά τα μέτρα, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι θα εφαρμοστούν». Και αυτή η δημοσκόπηση τέλειωσε στις 10 Δεκεμβρίου. Εάν την κάναμε σήμερα, δύο μέρες μετά και εάν την κάναμε στις 18 που θα έχει ψηφιστεί και ο Προϋπολογισμός και θα έχει ενσωματώσει μια σειρά κρίσιμα μέτρα τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, εγώ είμαι βέβαιος ότι θα είχαμε και κάποια διαφοροποίηση στα ποσοστά. Δεν λέω μια ανατροπή της εικόνας – γιατί αυτό πρέπει να εμπεδωθεί σαν στοιχείο».

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως «επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας και της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν υπήρξε ανάπτυξη, αντίθετα υπήρξε βαθύτατη ύφεση. Η μεγάλη απώλεια στα εισοδήματα του καθενός αλλά και στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, έγινε από το '10 έως το '15. Αντίθετα, όπως γνωρίζετε, φέτος, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η χρονιά θα κλείσει με έναν ρυθμό ανάπτυξης 2%, ενώ οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις μιλούν για 2,5% το 2019. Αυτές – από το μείον στο συν 2%, συν 2,5% – είναι τεράστιες διαφορές, και προφανώς αυτό δεν αφορά μόνο στους δείκτες, επηρεάζει τη ζωή και τις ευκαιρίες όλων μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.