Σκρέκας και κυβέρνηση Μητσοτάκη «ξεπλένουν» την ακρίβεια και τα κέρδη

Σκρέκας και κυβέρνηση Μητσοτάκη «ξεπλένουν» την ακρίβεια και τα κέρδη

Το έλλειμμα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να ελέγξει την ακρίβεια για να κάνουν ταμείο οι επιχειρηματίες προσπάθησε να καλύψει και πάλι η κυβέρνηση, αυτή τη φορά μέσω του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Προσπαθούν να τα αποδώσουν όλα στη διεθνή οικονομία, την αύξηση της ζήτησης διεθνώς, την κλιματική αλλαγή και τους πολέμους προσπαθώντας να αποποιηθούν των ευθυνών τους και της έλλειψης –με δική τους ευθύνη- των ελέγχων των τιμών σε όλα τα στάδια με το φάντασμα των καρτέλ να αιωρείται πάνω από την αγορά.

«Ο πληθωρισμός των τροφίμων από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και τον Οκτώβριο του 2023 στην Ευρωζώνη είναι 25%, στην Ισπανία και στην Γερμανία είναι 28%, στην Ελλάδα είναι 27%. Είμαστε στο μέσο όρο της Ευρώπης», είπε ο κ. Σκρέκας αλλά δεν μας απαντά πως ορισμένα προϊόντα πωλούνται πολύ πιο φθηνά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Βεβαίως και για την αίσθηση της ακρίβειας φταίνε και οι μισθοί που είναι στο ναδίρ και τα επιδόματα που είναι εξευτελιστικά. Αλλά αν δεν θέλανε φθηνή εργασία δεν θα δεχόταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης νέους μετανάστες κατ’ απαίτηση του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς κλείνοντας το μάτι προς την κατεύθυνση της μείωσης του κόστους εργασίας.

Αν και ο κ. Σκρέκας δεν απέκλεισε τώρα την αισχροκέρδεια, μίλησε για αντικειμενικές συνθήκες και την ακρίβεια στις πρώτες ύλες.

Ούτε μπορούν να μας λύσουν την απορία, πως οι τιμές αυξάνονταν σε προϊόντα η τιμή των οποίων υπερδιπλασιάστηκε πολύ γρήγορα χωρίς να υπάρχουν οι συνθήκες αυτές, ενώ αφορούσαν αποθέματα άλλων ετών.

Και σίγουρα δεν πρόκειται να βοηθήσει σε τίποτα η «Μόνιμη Μείωση Τιμής» και τους 800 ή 900 κωδικούς προϊόντων των σούπερ μάρκετ ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες.

Αν θέλουν μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ, ας ελέγξουν καλύτερα τα τιμολόγια, τις εκπτώσεις αλλά και τον τρόπο διαμόρφωσης των τιμών στους προμηθευτές.

Όπως το λέγανε και παλιά: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει…

Διαβάστε επίσης: 

Σαρώνει η ακρίβεια: «Αγοράζω χτυπημένα φρούτα γιατί είναι πιο φτηνά»

Υποδιοικητής ΤτΕ σε γραμμή Μητσοτάκη: Η ακρίβεια ήρθε για να μείνει – Λύση η αύξηση των μισθών (Ηχητικό)

Eurostat: Στον πάτο της ΕΕ και στην υποκειμενική φτώχεια οι Έλληνες

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter