Σόιμπλε: Ο πολιτικός που έκανε το ΔΝΤ να μοιάζει με… φιλανθρωπική οργάνωση

Σόιμπλε: Ο πολιτικός που έκανε το ΔΝΤ να μοιάζει με… φιλανθρωπική οργάνωση

Η είδηση του θανάτου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέφερε στην επικαιρότητα την εικόνα του σκληρού Γερμανού υπουργού Οικονομικών, θιασώτη των πολιτικών ακραίας λιτότητας που συνετέλεσαν στην απόλυτη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού τα προηγούμενα χρόνια.

Εκείνων των πολιτικών που βύθισαν στην ανέχεια και στέρησαν την αξιοπρέπεια από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μετατράπηκαν μονομιάς σε νεόπτωχους. Από το 2010 και εντεύθεν η Ελλάδα μπήκε στο αδιέξοδο τούνελ της βάναυσης δημοσιονομικής πειθαρχίας που πληρώθηκε με βαρύ φόρο αίματος. Λουκέτα, ανεργία, απόγνωση, αυτοκτονίες. Έτσι, μόνο έκπληξη δεν αποτέλεσε το φαινόμενο των Αγανακτισμένων. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο Σύνταγμα, χωρίς πολιτικό πρόσημο αλλά κόντρα στα μνημόνια, έχοντας ως «κόκκινο πανί», όχι τόσο τον Γιούνκερ, αλλά τη Λαγκάρντ, τον Μοσκοβισί και κυρίως τους Γερμανούς Μέρκελ και Σόιμπλε. Εκείνους που σε κάθε τους βήμα, σε κάθε τους τοποθέτηση εξέφραζαν την πρόθεση για νέα, σκληρότερα μέτρα σε περιτύλιγμα βάρβαρης λιτότητας για την Αθήνα.

Δεκατρία χρόνια αργότερα, η μεταμνημονιακή Ελλάδα επιχειρεί ακόμα να σταθεί στα πόδια της και ο κόσμος της, όσοι δεν έφυγαν στο εξωτερικό για να σωθούν από τη δημοσιονομική λαίλαπα, πασχίζουν να ορθοποδήσουν, να επουλώσουν τις πληγές της προηγούμενης δεκαετίας. Του χαμένου χρόνου.

Μέσα από όλο αυτό, οι σημερινοί 60αρηδες είδαν το όνειρο μιας καλής σύνταξης να απομακρύνεται τόσο χρονικά, με την αύξηση του ορίου, όσο και ποσοτικά με τις μειώσεις. Οι 50αρηδες είδαν τα εργασιακά τους δικαιώματα να σαρώνονται στον βωμό της ευαγγελιζόμενης υγειονομικής «εξυγίανσης» ενώ οι 35αρηδες-40αρηδες, που τότε ήταν άγουροι νέοι, περιμένουν το μέλλον που τους έταξαν οι ίδιοι που παρέδωσαν τη χώρα στα χέρια του ΔΝΤ.

Γιατί έχει σημασία να θυμόμαστε και ποιοι άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες, ποιοι έστρωσαν το κόκκινο χαλί στις πολιτικές της τρόικας. Της τρόικας. Που στοίχειωσε την καθημερινότητα της χώρας την περασμένη δεκαετία.

Βέβαια, δεν αποκλείεται σε καμιά εικοσαριά χρόνια να παρουσιάζεται ο καθείς εξ υμών ακόμα και ως… φιλέλληνας ή σωτήρας. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Σόιμπλε θα μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός που έκανε το σκληρό ΔΝΤ να μοιάζει με φιλανθρωπική οργάνωση.

Δείτε επίσης: Ο Σόιμπλε που αγάπησε ο Άδωνης έγινε τώρα «μπαμπούλας» για τους συνταξιούχους (Video)

Κίνηση Λιβύης προς Αίγυπτο προκαλώντας την Ελλάδα: 12 μίλια χωρικών υδάτων και 24 μίλια συνορεύουσας ζώνης

Όταν η Νέα Δημοκρατία παρέπεμψε τη χρεοκοπία της χώρας στους… «επόμενους» (Video)

Χάρης Δούκας: Ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων – «Η πόλη μπορεί και πρέπει να αλλάξει» (Photos)

«Θεριεύει» η κόντρα Ερντογάν – Νετανιάχου: Οι «φαρμακερές» δηλώσεις και η αναφορά στον Χίτλερ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter