Σοκ στη Βρετανία: Βραδυφλεγής βόμβα με 600 πύργους – υποψήφια φέρετρα

Σοκ στη Βρετανία: Βραδυφλεγής βόμβα με 600 πύργους – υποψήφια φέρετρα

Σοκ προκαλεί ο απίστευτα μεγάλος αριθμός πολυόροφων κτηρίων στη Βρετανία που ενδέχεται να έχουν την ίδια κατάληξη με τον πύργο Γκρενφελ, στον οποίον βρήκαν τραγικό θάνατο 79 άνθρωποι.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Τερέζα Μέι έλεγχοι σε σειρά πύργων στη βρετανική επικράτεια, που πραγματοποιήθηκαν μετά τη τραγωδία στον πύργο Γκρένφελ, έδειξαν ότι η ίδια εύφλεκτη εξωτερική επένδυση υπάρχει σε δεκάδες άλλα αντίστοιχα κτήρια, των οποίων τον αριθμό το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο Βρετανούς αξιωματούχους, ανεβάζει σε 600.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές και η κατά τόπους πυροσβεστική υπηρεσία παίρνουν ήδη «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να βεβαιώσουν ότι τα κτήρια είναι ασφαλή καθώς και ότι έχουν ειδοποιηθεί οι ένοικοι.

Η Μέι ζήτησε ακόμα από τους ιδιοκτήτες τέτοιου είδους οικημάτων να στείλουν δείγματα της εξωτερικής επένδυσης για έλεγχο «το συντομότερο δυνατό», καθώς «έχουν νομική υποχρέωση να παρέχουν ασφαλή κτήρια και όπου δεν μπορούν να το εξασφαλίσουν αυτό περιμένουμε να βρουν εναλλακτικούς χώρους κατοικίας για τους ενοίκους».

Ξεκαθάρισε δε ότι η τραγωδία δεν θα αποτελέσει πρόφαση για να διεξαχθούν έλεγχοι των νομιμοποιητικών εγγράφων σε όσους μετανάστες διέμεναν στον πύργο.

Οι κινήσεις Μέι έρχονται μετά την έκρηξη οργής από ενοίκους του πύργου Γκρένφελ που επιβίωσαν της τραγωδίας, συγγενείς των νεκρών και ενοίκων αντίστοιχων κτηρίων , που εκφράστηκε με την κατάληψη του τοπικού δημαρχείου και άλλες μορφές διαμαρτυρίας – οργή που ενισχύεται από τις αποκαλύψεις για την εγκληματική αδιαφορία εκ μέρους της διαχειρίστριας εταιρείας του πύργου αλλά και των βρετανικών αρχών για τα ζητήματα ασφαλείας του κτηρίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter