Σοκ στην αγορά ενέργειας από τις ανακοινώσεις Πούτιν – Κοντά στα $100 το πετρέλαιο

Σοκ στην αγορά ενέργειας από τις ανακοινώσεις Πούτιν – Κοντά στα $100 το πετρέλαιο

Φωτιά στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου έβαλε η ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την αναγνώριση των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ πλησίασε ακόμη περισσότερο τα 100 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας σήμερα αύξηση 3,8% στα 99,2 δολάρια. Η τιμή αναφοράς του φυσικού αερίου για την Ευρώπη (TTF) σημείωνε την Τρίτη αύξηση σχεδόν 7% στα 77,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για την αγορά πετρελαίου, η κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία έρχεται να προστεθεί στο γενικότερο πρόβλημα υπερβάλλουσας ζήτησης παγκοσμίως που διατηρεί τις τιμές σε πολύ υψηλά επίπεδα και τα αποθέματα πολύ χαμηλά.

Επιπλέον, οι ελπίδες ότι θα έμπαινε στην αγορά πρόσθετο ιρανικό πετρέλαιο είναι στον αέρα καθώς οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχουν βαλτώσει.

«Η αγορά πετρελαίου θα συνεχίσει να κινείται στην κόψη του ξυραφιού τους επόμενους μήνες», δήλωσε στέλεχος της FGE στην τηλεόραση του Bloomberg, προσθέτοντας: «Θα μπορούσαμε να δούμε τις τιμές να ξεπερνούν το όριο των 100 δολαρίων το βαρέλι πολύ γρήγορα και είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη και 10 δολάρια αν αρχίσουμε να βλέπουμε κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας».

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Διπλωματία με το δάχτυλο στη σκανδάλη: Αναφορές για νεκρούς στρατιώτες – «Η ρωσική εισβολή έχει ήδη αρχίσει»

Κρίση στην Ουκρανία: Τι σημαίνει η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο ρωσόφιλων περιοχών στο Ντονμπάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter