Σοκ στην Κρήτη: Καρκινοπαθής αυτοκτόνησε περιμένοντας το φάρμακο των 12 ευρώ

Σοκ στην Κρήτη: Καρκινοπαθής αυτοκτόνησε περιμένοντας το φάρμακο των 12 ευρώ

Δεν άντεξε άλλο τους πόνους περιμένοντας ένα φάρμακο 12 ευρώ για τις χημειοθεραπείες που δεν υπήρχε στα φαρμακεία και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ekriti.gr ο όγκος του καρκινοπαθούς είχε αυξηθεί μέσα σε δύο μήνες που περίμενε το φάρμακο από τα 6 εκατοστά στα 9,5 με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας να υποφέρει από φριχτούς πόνους.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Τουρνά, 72 χρόνων που οι Ηρακλειώτες τον γνώριζαν καθώς πουλούσε βιβλία σε λαϊκές αγορές. Όπως αναφέρεται δεν άντεξε τελικά τον πόνο και έδωσε τέλος στη ζωή περνώντας μια θηλιά στο λαιμό του αφήνοντας ένα συγκλονιστικό σημείωμα στην οικογένειά του, αποχαιρετώντας την, ζητώντας συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους.

Συγκινημένος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη ο εξάδελφός του Ευτύχης Σαρτζετάκης, που είχε αναδείξει το θέμα για να βρεθεί το φάρμακο και να έρθει από το εξωτερικό.

«Μιλήσαμε τελευταία φορά την Κυριακή και ουσιαστικά ήταν σαν να μας αποχαιρετούσε το ίδιο έκανε με όλους ευχαριστώντας τους για όλα. Τρέξαμε εμείς και τα παιδιά του αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε» είπε ο κ. Σαρτζετάκης.

Τραγική ειρωνεία ότι μετά την ανάδειξη του προβλήματος από το Ράδιο Κρήτη, το φάρμακο ήρθε και μάλιστα η πρώτη χημειοθεραπεία ήταν να γίνει σήμερα Τρίτη, ωστόσο ο 72χρονος δεν πρόλαβε να κάνει την θεραπεία.

Ό κ. Σαρτζετάκης ανέφερε επίσης ότι στο σημείωμα που άφησε αποχαιρετούσε παιδιά, εγγόνια και τους άλλους συγγενείς, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ούτε την εξέταση με το ειδικό ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος και τον παρέπεμπαν από τον “Άννα στον Καϊάφα”. Η επόμενη λύση ήταν να μεταβεί στην Αθήνα ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Το φάρμακο που περίμενε και δεν υπήρχε, διακινείται στα φαρμακεία και κάθε φορά που κάθε καρκινοπαθής ετοιμάζεται να εισαχθεί στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία θα έπρεπε πρώτα να το αγοράσει από το φαρμακείο και στη συνέχεια να το προσκομίσει στο νοσοκομείο για να ολοκληρώσει την θεραπεία του. Η αξία του φαρμάκου είναι 11,75€ και η συμμετοχή για τους καρκινοπαθείς είναι μηδενική την ώρα που στο Ηράκλειο οι ασθενείς με καρκίνο στον πνεύμονα είναι πολλοί.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στα σενάρια – Δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Κασσελάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οργίζομαι με τα περί μπαζώματος στα Τέμπη – Κάνουμε έρευνα για Ασημακοπούλου» (Videos)

Έγκλημα Τέμπη: Κατέστρεψαν όλα τα στοιχεία, αγνόησαν το ξυλόλιο

Ακρόπολη: Στάχτη στα μάτια τα μέτρα για τα πλαστά εισιτήρια

Ο Άδωνης Γεωργιάδης αποκαλύπτει το οσκαρικό ταλέντο του για να καλύψει το έγκλημα των Τεμπών (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter