Σοκαριστικά στοιχεία στη δικογραφία τoυ σκανδάλου Novartis: Πάμπερς και ξέπλυμα χρήματος

Σοκαριστικά στοιχεία στη δικογραφία τoυ σκανδάλου Novartis: Πάμπερς και ξέπλυμα χρήματος

Τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, οι οποίοι φέρονται να είναι άρτιοι γνώστες του φαρμακευτικού κλάδου, κατέθεσαν σημεία και τέρατα για τις δωροληψίες που φέρεται να είχε το στέλεχος της Novartis, Κώστας Φρουζής, με πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς.

Σοκαριστικά είναι όσα διαρρέονται για το περιεχόμενο της δικογραφίας του Novartis – Gate.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Φρουζής -κατά τη δικογραφία- φέρεται να έχει δωροδοκήσει το… σύμπαν. Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων βάζουν πρώτο στο κάδρο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος -κατά τη δικογραφία- χρηματίστηκε προκειμένου να παρασυρθεί ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και να γίνει υπερβολική παραγγελία αντιικών εμβολίων.

Διακίνηση χρήματος φέρεται να γινόταν και μέσω εταιριών, οι οποίες ξέπλεναν χρήμα αλλά και με φυσική καταβολή σε υπουργούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Φρουζής έδινε τσάντες στον Ανδρέα Λοβέρδο, φακέλους στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και βαλίτσα γεμάτη με λεφτά στο Μαξίμου με αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά. Για τον έτερο πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, ο χρηματισμός φέρεται έγινε cash, ενώ για τον Γιάννη Στουρνάρα αναγράφεται στη δικογραφία πως πήρε λεφτά μέσω της εταιρίας της συζύγου του. Σε όλες αυτές τις συναλλαγές συνδετικός κρίκος παρουσιάζεται ο πρώην επικεφαλής της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, Κώστας Φρουζής.

Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένα βίντεο, το οποίο είχε αποκαλυφθεί από το Documento ήδη από τις 12 Μαρτίου 2017 (τεύχος 17). Από αυτό προέκυπτε η πολύ καλή σχέση που είχαν ανώτατα στελέχη της Novartis με πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς. Συγκεκριμένα, στο βίντεο (από τον Ιούνιο του 2012) ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής φαίνεται να ενημερώνει τα στελέχη της φαρμακευτικής ότι η εταιρεία έχει κερδοφόρα θέση, παρακαλώντας τα μάλιστα να μη γνωστοποιήσουν αυτή την επιτυχία. Πιο σημαντικό όμως είναι ότι ομολογεί την καλή σχέση της Novartis με πολιτικά πρόσωπα και τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και την πίεση που ασκούσαν «στα διάφορα υπουργεία», που ήταν «μια σχεδόν καθημερινή δουλειά».

Αξίζει να προστεθεί πως στη δικογραφία ως πλαφόν θεωρείται το ποσό των 200 εκατ. ευρώ για τους χρηματισμούς των ανωτέρων πολιτικών.

Βενιζέλος: Να αρθεί η προστασία των μαρτύρων

«Βουνό άθλιας συκοφαντίας», «επικίνδυνη δημοκρατικά γελοιότητα» που «ξεφτιλίζει το κράτος δικαίου», ήταν μερικές από τις φράσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη δικογραφία της Novartis μετά από την ανάγνωση της στην αίθουσα 131 της Βουλής.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε πως το όργιο φημών όλο το προηγούμενο διάστημα δεν συνάδει χρονικά με την ημερομηνία κατάθεσης των μαρτύρων. «Μας γυρνά στο 1989» είπε για το περιεχόμενο της δικογραφίας, επικαλούμενος τον Βασίλη Μαμανέα. Μάλιστα, διερωτήθηκε γιατί παρεσχέθη καθεστώς προστασίας στους μάρτυρες, επισημαίνοντας πως πρέπει να έρθουν να καταθέσουν στη Βουλή και να αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους προκειμένου να κινήσει ένδικα μέσα εναντίον τους.

Σαμαράς: Καταθέτω μήνυση εναντίον Τσίπρα – Παπαγγελόπουλου

Μήνυση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και «συνεργών» θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο ο Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis.

«Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ» είπε και πρόσθεσε: «Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο, μήνυση κατά του “ετοιμόρροπου” Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους, εντός και εκτός του δικαστικού Σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους». ​

Λοβέρδος: Καταθέτω μηνύσεις και αγωγές

Την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών «όχι μόνο κατά των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας, όποιοι και αν είναι αυτοί» προανήγγειλε με ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Τα επιχειρήματα αυτοκαταργήθηκαν μόλις δημοσιεύτηκαν» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, ενώ, με άλλη ανάρτησή του τόνισε: «Όποιος τόλμησε να ρίξει σκιές στην πολιτική μου διαδρομή, θα υποστεί όλες τις νόμιμες συνέπειες. Έφεραν ανθρώπους με κουκούλες για να κατασκευάσουν ενόχους. Να δοθεί η δικογραφία στη δημοσιότητα».

Tι υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Φρουζής

“Δεν συμμετείχα σε καμία παράνομη δραστηριότητα τα δύο χρόνια που διετέλεσα αντιπρόεδρος της Novartis” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Διετέλεσα Αντιπρόεδρος της εταιρείας NOVARTIS ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, θυγατρικής της ομώνυμης ελβετικής πολυεθνικής, από το έτος 2007 εως το έτος 2015, οπότε αποχώρησα οικειοθελώς, με καθήκον, κατά κύριο λόγο, την εκπροσώπηση της εταιρείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του οποίου είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας επί τρία έτη αντιστοίχως.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι καθ’ όλο το διάστημα παραμονής μου στην ανωτέρω εταιρεία ουδέποτε συμμετείχα καθοιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ούτε περιήλθε οποιαδήποτε τέτοια εις γνώση μου.

Τα όσα αντίθετα κυκλοφορούν σε επίπεδο δημοσιογραφικών πληροφοριών ή διατυπώνονται σε επίσημα έγγραφα, με προχειρότητα που προκαλεί εντύπωση, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Όλα τα ανωτέρω θα αποδείξω ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών Αρχών, από τις οποίες, παραδόξως, ουδέποτε κλήθηκα μέχρι σήμερα να εισφέρω οτιδήποτε θα βοηθούσε στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία να λάβω νομίμως γνώση της δικογραφίας, η οποία κατά τρόπο νομικά και ηθικά επιλήψιμο έχει διαρρεύσει, προκειμένου κι εγώ να πληροφορηθώ την εις βάρος μου κατηγορία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα καταπέσει.

Εξυπακούεται ότι επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που ήδη έχω υποστεί από την ανάμειξη του ονόματός μου στην εν λόγω υπόθεση, εις βάρος όλων όσοι, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, συνέβαλαν στην πρόκλησή της.

Κωνσταντίνος Φρουζής»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter