Σωματείο ΕΥΑΘ: Η κυβέρνηση παραδίδει το νερό σε ιδιώτες – Έρχονται αυξήσεις

Σωματείο ΕΥΑΘ: Η κυβέρνηση παραδίδει το νερό σε ιδιώτες – Έρχονται αυξήσεις
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Παν-κοινωνικό συναγερμό σημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ, δηλαδή της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το νερό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και να προκύψουν λίγες μεγάλες επιχειρήσεις, με το νερό ως εμπόρευμα.

«Οι άμεσες προτεραιότητες αυτών των νέων παρόχων θα είναι η τιμολόγηση του νερού με όρους που θα διασφαλίζουν την κερδοφορία τους και παράλληλα η ανάθεση σε ιδιώτες μέσω εργολαβιών ή ΣΔΙΤ βασικών κομματιών της διαχείρισής του», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Συνδέουν το μέλλον του νερού με την εμπειρία από το ηλεκτρικό ρεύμα όπου οι τιμες εκτροχιάστηκαν. «Η νεοσύστατη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) έχει ως αποκλειστικό στόχο να μετατρέψει το νερό σε εμπόρευμα, πέρα από κάθε δημόσιο έλεγχο, όπως ακριβώς έκανε και με το ρεύμα», γράφουν.

Εκτός αυτών, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν για άμεσες αρνητικές συνέπειες σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το νερό και τις υπηρεσίες γύρω από αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «στην πράξη αυτό που θα συμβεί είναι μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς, υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους»

Διαβάστε επίσης: Φάμελλος στον προϋπολογισμό για συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ: «Τα νεοφιλελεύθερα αρπακτικά θέλουν να βάλουν χέρι στο νερό»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του σωματείου, εδώ:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter