Σόου Μπογδάνου στα δικαστήρια για την ανάρτηση της 25χρονης στο Facebook

Σόου Μπογδάνου στα δικαστήρια για την ανάρτηση της 25χρονης στο Facebook

Συζητήθηκε η αγωγή του σε βάρος 25χρονης που πόσταρε φωτογραφία του στο Facebook.

Σε ένα ασύλληπτο επικοινωνιακό σόου σε βάρος του νεαρού κοριτσιού που τόλμησε να ποστάρει μια φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και να γράψει ένα χιουμοριστικό σχόλιο σε μια σατιρική σελίδα στο Facebook επιδόθηκε ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ.

Πρόκειται για την υπόθεση της 25αχρονης Έλενας Σ. από την οποία ο Κων. Μπογδάνος ζητάει για μια χιουμοριστική ανάρτησή της στη σελίδα Βαθύ Λούμπεν αποζημίωση ύψους 28.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Μπογδανισμός, το κατώτατο στάδιο του πολιτικού

Ο Μπογδάνος αν και ισχυρίστηκε σήμερα στο δικαστήριο ότι λυπάται για την ταλαιπωρία της νεαρής κοπέλας δεν δίστασε να την αναγκάσει να περάσει από μια πολύ δύσκολη διαδικασία για τον οποιαδήποτε απλό πολίτη και πόσο μάλλον για ένα 25άχρονο κορίτσι που πασχίζει να τα φέρει βόλτα στην Αθήνα με 550 ευρώ. Γεγονός το οποίο δεν αμφισβητείται και φυσικά γνώριζε και ο ίδιος ο ενάγων βουλευτής της ΝΔ.

Η νεαρή κοπέλα κατέβασε την ανάρτηση, όπως τόνισε και στο δικαστήριο σήμερα, αμέσως μόλις της επιδόθηκε η αγωγή, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ούτε ο μισθός της ούτε και η κίνησή της να κατεβάσει αμέσως το ποστ όμως δεν πτόησαν τον Μπογδάνο που κατέθεσε σε βάρος της την αγωγή μετά την εκλογή του ως βουλευτής όπου πλέον απολαμβάνει και το προνόμιο της βουλευτικής ασυλίας. Συγκεκριμένα, η αγωγή κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2019, ένα σχεδόν μήνα δηλαδή μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

Η συζήτηση στο δικαστήριο

Ο Κ. Μπογδάνος στην προσπάθειά του να ποινικοποιήσει ακόμη και το χιούμορ στο διαδίκτυο προσπάθησε σήμερα με θεατρικότητα και επίκληση στο συναίσθημα να πείσει την έδρα ότι τρομοκρατήθηκε και απειλήθηκε. Ότι η κοπέλα αποκάλυψε από το ποστάρισμά της το πού εκείνος βρισκόταν, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τη ζωή του. Ότι φοβήθηκε και τρόμαξε.

Τι ακριβώς ήταν αυτό που τον τρόμαξε;

Ήταν μια φωτογραφία του που είχε ανεβάσει στη σελίδα Βαθύ Λούμπεν τον Μάιο του 2019 η Έλενα κάτω από την οποία σχολίαζε “παιδιά σος ο Μπογδάνος κάτω από το γραφείο μου. Γουάτ του ντου;” Βέβαια, όπως υποστήριξε και η συνήγορος της, δεν αποκάλυπτε ούτε τη διεύθυνση του γραφείου της ούτε φυσικά το πού ακριβώς βρισκόταν ο Μπογδάνος.

Ο βουλευτής ισχυρίστηκε καταθέτοντας ότι η σελίδα Βαθυ Λούμπεν τον έχει βάλει στο στόχαστρο πολλές φορές και είχε κάνει και γκάλοπ για το αν θα έπρεπε να “δολοφονηθεί με μαχαίρι ή πιστόλι”. Είπε επίσης ότι προσέφυγε εναντίον της νεαρής κοπέλας επειδή δεν ανάρτησε τη φωτογραφία και το σχόλιο στο προφίλ της αλλά στην εν λόγω σελίδα.

Και δεύτερο σόου

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της συζήτησης κι ενώ το δικαστήριο άκουγε τις εξηγήσεις της εναγόμενης , ο ενάγων, Κων. Μπογδάνος επιδόθηκε σε ένα ακόμη σόου. Άρχισε να φωνάζει πως τον κοιτάει περίεργα και απειλητικά ένας πολίτης που παρακολουθούσε τη δίκη στο ακροατήριο. Απευθύνθηκε και στον ίδιο ρωτώντας τον γιατί τον κοιτάει επίμονα. Ακόμα κι όταν η έδρα αποχωρούσε ο Μπογδάνος φώναζε: “Μπούλινγκ και μέσα στο δικαστήριο;”.

Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι ο εν λόγω πολίτης, ακροατής στη διαδικασία, έκανε παρατήρηση στον Κ. Μπογδάνο επειδή μιλούσε την ώρα που η κοπέλα κατέθετε και δεν μπορούσε να την ακούσει.

Ως μάρτυρας από την πλευρά του Μπογδάνου κατέθεσε η σύζυγός του, Ελένη Καρβέλα, η οποία υποστήριξε ότι η επίδικη ανάρτηση προκάλεσε κυρίως αίσθημα φόβου στον άνδρα της κι ότι τον έθιγε και ως προσωπικότητα.

Βέβαια ερωτηθείσα σχετικά με τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της 25χρονης στη σελίδα, σε μερικά εκ των οποίων το κορίτσι έκανε like, απάντησε ότι δεν μπορούσαν ρεαλιστικά να συμβούν αυτά που γράφονταν . Όπως π.χ του να πετάξει κάποιος ένα γραφείο, να τον κατουρήσει, να πέσει «αλα WWE από την γωνία του κτιρίου…ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΤΟΥ».

Από την πλευρά της εναγομένης εξετάστηκε ως μάρτυρας μια φίλη του που τόνισε ότι η Έλενα δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κανέναν και ότι κατέβασε την ανάρτηση με τη λογική ότι αν και για εκείνη μπορεί να μην είναι προσβλητική για κάποιον άλλον ήταν. Αναφερθείσα στα σχόλια της ανάρτησης είπε ότι ήταν χιουμοριστικά.

Η ίδια η Έλενα από τη μεριά της, ξεκαθάρισε πως δεν θα έθετε ποτέ τη ζωή κανενός σε κίνδυνο και ανέβασε το επίμαχο ποστ σε χιουμοριστικό πλαίσιο και προκειμένου να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος. Όταν έλαβε την αγωγή κατέβασε την ανάρτηση αμέσως γιατί θεώρησε ότι θα έπαιρνε ακόμη περισσότερο έκταση και ίσως ακολουθούσαν και άλλα σχόλια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter