Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι αποκλείουν τον Βέμπερ από την προεδρία της Κομισιόν

Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι αποκλείουν τον Βέμπερ από την προεδρία της Κομισιόν

Οι επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών αλλά και των κεντρώων του «Renew Europe» (σ.σ. που περιλαμβάνουν τους παλιούς Φιλελεύθερους) σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσαν στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, πως δεν υπάρχει πλειοψηφία που θα μπορούσε να τον στηρίξει, αναφέρει το EURACTIV επικαλούμενο δημοσιογραφικές πηγές.

«Οι δύο ομάδες θα συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στην στρατηγική πλατφόρμα και θα συνεχίσουν την καλή συνεργασία με τον Μάνφρεντ Βέμπερ ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», ανέφεραν οι ίδιες πηγές μετά τη συνάντηση των αρχηγών τους, νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με τις πηγές η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ιράτσε Γκαρθία και ο Ρουμάνος πρώην πρωθυπουργός Ντάτσιαν Σιόλος, που είναι επικεφαλής του Renew Europe, της νεοϊδρυθείσας κεντρώας ομάδας, ανακοίνωσαν την απόφασή τους στον Μάνφρεντ Βέμπερ.

Νωρίτερα, Ευρωβουλευτής που δεν θέλησε να γνωστοποιηθεί το όνομά του, ανέφερε πως υπήρχε «κοινή αντίληψη μεταξύ Φιλελευθέρων και Πρασίνων » πως ο Βέμπερ δεν θα έπρεπε να είναι ο υποψήφιος.

Επιπλέον, στο περιθώριο της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα.

Ο Μακρόν εκφράστηκε ανοικτά εναντίον της υποψηφιότητας του Βέμπερ, κάτι που έχει κάνει ήδη από τις 28 Μαίου, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Άλλη πηγή ανέφερε πως υπάρχουν δύο πιθανότητες για τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής. Οι αρχηγοί να αποφασίσουν θετικά ή αρνητικά για τον εκλεκτό υποψήφιό τους ή να δώσουν προθεσμία μιας εβδομάδας στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο…

Διαβάστε επίσης: Η (κακή) τύχη του Βέμπερ κρίθηκε σε ένα δείπνο το βράδυ της Τετάρτης

Διαβάστε επίσης: «Ο Βέμπερ δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν – Δεν ξεχνάμε» δηλώνει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός

Πηγή: EURACTIV

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter