«Σπάει» τη γραμμή ο Οικονόμου: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν απέδωσε»

Σε αντιδιαστολή με το κυρίαρχο αφήγημα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργικού σχετικά με την επιτυχία του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς, ο Γιάννης Οικονόμου κρίνει πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν απέφερε καρπούς.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει και για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. «Η πραγματικότητα είναι ότι η υποχρεωτικότητα δεν απέδωσε μείζονα πράγματα» είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχει κόσμος που επιμένει να είναι χωρίς μισθό 2 με 2,5 μήνες. Κι ενώ είναι πολύ βαρύ πράγμα, δεν πάνε να εμβολιαστούν».

Χαρακτηριστικός ήταν και ο εξής προβληματισμός που εξέφρασε στους δημοσιογράφους: «Εδώ που τα λέμε, και η ιστορία του μέτρου στους υγειονομικούς τι σου έδωσε;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την κυβέρνηση, επιστήμονες που έχουν πιάσει στασίδι στα φιλοκυβερνητικά Μέσα έχουν ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας, κρίνοντας πως πρόκειται για αποδοτικό μέτρο.

Για παράδειγμα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, που είχε πρωταγωνιστήσει στο επεισόδιο με τον πολιτευτή της ΝΔ και ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Καλαμπάκα, είχε δηλώσει στις 18 Οκτωβρίου στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ:

«Ο εμβολιασμός αυξάνεται με την πειθώ, με την υποχρεωτικότητα και με μεγάλους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους έτσι ώστε να μην μπορεί ο άλλος να παραμένει εύκολα ανεμβολίαστος και να πάει να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει άλλη λύση».