Σπάνια υβριδική ηλιακή έκλειψη έφερε το σκοτάδι σε περιοχές του πλανήτη – Εντυπωσιακές εικόνες (Photos – Videos)

Σπάνια υβριδική ηλιακή έκλειψη έφερε το σκοτάδι σε περιοχές του πλανήτη – Εντυπωσιακές εικόνες (Photos – Videos)

Ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι περιοχών του νοτίου ημισφαιρίου και δη της Αυστραλίας και της Ινδονησίας, καθώς έλαβε χώρα μία από τις επτά συνολικά υβριδικές ηλιακές εκλείψεις του 21ου αιώνα. Η επόμενη δε, θα πραγματοποιηθεί το 2031.

Η υβριδική ηλιακή έκλειψη συνδυάζει τον τύπο της διακτυλιοειδούς και της ολικής και συμβαίνει με την ευθυγράμμιση της Σελήνης και του Ηλίου, αλλά με… «ελλειπτικό». Ως εκ τούτου, η σκιά του φεγγαριού εμφανίζεται με ένα δακτύλιο φωτός.

Παρατηρητές συγκεντρώθηκαν σε απομακρυσμένα σημεία έχοντας ειδικό εξοπλισμό, όπως τηλεσκόπια και ειδικά γυαλιά, αναμένοντας το θαυμαστό φαινόμενο. Η έκλειψη έγινε ορατή στις περιοχές του Ινδικού Ωκεανού και στη συνέχεια στις αντίστοιχες του Ειρηνικού, με τη Δυτική Αυστραλία, το Ανατολικό Τιμόρ και την Ινδονησία να έχουν την… τιμητική τους.

«Αρχικά, υπήρξε ένα ξαφνικό σκοτείνιασμα που πλησίαζε αργά για 15 λεπτά. Οι άνθρωποι σταμάτησαν να μιλούν, η θερμοκρασία έπεσε και ο αέρας σταμάτησε. Ήταν κάτι το απίθανο να νιώθεις τα πάντα γύρω σου να ηρεμούν» ανέφερε η δρ. Σαμπίνε Μπελστέντ η οποία παρακολούθησε το φαινόμενο. «Λίγα δευτερόλεπτα πριν την έκλειψη είδα δάκρυα στα μάτια και ανθρώπους να ανατριχιάζουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter