Σπίρτζης για Βίλια: Παραλίγο να προκαλέσουν αεροπορικό ατύχημα με το Ιλιούσιν, αλλά γιατί;

Σπίρτζης για Βίλια: Παραλίγο να προκαλέσουν αεροπορικό ατύχημα με το Ιλιούσιν, αλλά γιατί;
Φωτο Αρχείου

Πολλά ερωτήματα προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τις κρίσιμες στιγμές που βίωσαν οι πιλότοι από το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής όταν παραλίγο να συγκρουστούν με το ρωσικό Ιλιούσιν, αναφέρει σε δήλωσή του ο Tομεάρχης Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά στα Βίλια: Παραλίγο σύγκρουση του Ιλιούσιν με ελικόπτερο – Ερωτήματα για τον συντονισμό

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο συντονισμός στην αντιμετώπιση των καταστροφών, βρίσκεται σε μηδενικό επίπεδο, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες των πολιτών, των εθελοντών και των στελεχών των Δήμων, όπως και ο τρόπος λειτουργίας και συντονισμού του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Την Τετάρτη 18 Αυγούστου  αποκαλύφθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τις κρίσιμες στιγμές που βίωσαν οι πιλότοι από το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής όταν παραλίγο να συγκρουστούν με το ρωσικό Ιλιούσιν, που επιχειρούσε.

Ακούσαμε τον πιλότο του συντονιστικού αεροπλάνου της Πυροσβεστικής να λέει:

«Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Επαναλαμβάνω μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτo, είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή».

«Λυπάμαι που το λέω αλλά μόλις προσγειωνόμαστε θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Το Ιλιούσιν χωρίς να ενημερώσει κανέναν διασταύρωσε περίπου στα 200 πόδια από εμάς».

Διαβάστε επίσης: Σπίρτζης για πυρόπληκτους: Να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ

«Παρακαλώ πολύ ενημερώστε να μην ξαναέρθει κανένα Ιλιούσιν στην περιοχή».

Γιατί όμως συνέβη αυτό;

Ακόμη και όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρησιμοποιεί εναέρια μέσα που ενοικιάζει και έχουν ξένο πλήρωμα, υπάρχει ο «Σύνδεσμος» που μεταφέρει στην γλώσσα του πληρώματος τις εντολές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην περίπτωση του ρωσικού Ιλιούσιν, αλλά και των μέσων που παρείχε η Ρωσία στη χώρα μας, τα περισσότερα του Ρωσικού στρατού, μαθαίνουμε ότι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, δεν προέβλεψε να υπάρχει «Σύνδεσμος», οπότε το Ρωσικό Ιλιούσιν και το πλήρωμα μου, αυτενεργούσε χωρίς εντολές και χωρίς συντονισμό.

Αν ισχύουν οι πληροφορίες αποδεικνύεται ότι ο συντονισμός στην αντιμετώπιση των καταστροφών, βρίσκεται σε μηδενικό επίπεδο, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες των πολιτών, των εθελοντών και των στελεχών των Δήμων, όπως και ο τρόπος λειτουργίας και συντονισμού του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

Ελπίζουμε να ακούσουμε ειλικρινείς εξηγήσεις…

Αν ακούσουμε….»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter