Σπίρτζης στην Εξεταστική για Καραμανλή: «Ο ΟΣΕ κατέρρευσε μετά το 2019»

Σπίρτζης στην Εξεταστική για Καραμανλή: «Ο ΟΣΕ κατέρρευσε μετά το 2019»
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό", Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI) (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση που επικράτησε στον ΟΣΕ από το 2019 και έπειτα απέδωσε κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών ο υπουργός Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεν υιοθετεί το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, στο οποίο επιμένει από την πρώτη μέρα η πλειοψηφία και έβαλλε κατά του κ. Καραμανλή.

«Μετά το 2019 κατέρρευσε ο ΟΣΕ όσον αφορά στο προσωπικό. Σταμάτησαν πρόσθετες ασφαλιστικές δικλείδες, πχ το σύστημα στη Ζάχαρη Λάρισας και το κέντρο στην Καρόλου» ανέφερε.

Υποστήριξε δε επί θητείας του ανησυχούσε «για όλα, αλλά όχι για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου».

Ως προς τη σύμβαση 717, επισήμανε πως αν ολοκληρωνόταν επί ημερών του, τότε «δεν θα ειχαμε σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης».

«Είχαμε πρόβλημα με τα αναλογικά συστήματα γιατί υπήρχαν και συστήματα πιο καινούρια. Άρα, δεν μπορούσαμε να έχουμε ενιαίο σύστημα» είπε και συμπλήρωσε πως υπήρχε έλλειψη ανταλλακτικών και εξοπλισμού για την υλοποίηση της σύμβασης, χαρακτηρίζοντας ως μη σοβαρή τη μελέτη του έργου.

Επιπλέον, ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ επί ΣΥΡΙΖΑ για να εξηγήσει την εκχώρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική: «Πάρτι» προσλήψεων στον ΟΣΕ επί Καραμανλή – «Πάρα πολλοί είναι από τις Σέρρες» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter