Σπύρος Μητριτσάκης, ναυαγοσώστης, στο documentonews.gr: Αν υπήρχαν ζωντανοί στη θάλασσα θα είχαν βρεθεί

Σπύρος Μητριτσάκης, ναυαγοσώστης, στο documentonews.gr: Αν υπήρχαν ζωντανοί στη θάλασσα θα είχαν βρεθεί

«Είμαστε ακόμα εδώ, δεν έχουμε σταματήσει από χθες το βράδυ. Ψάχνουμε στις ακτές για πτώματα. Και με βάρκες και με τα πόδια» δήλωσε στο documentonews.gr ο Σπύρος Μητριτσάκης ναυαγοσώστης της life guard Hellas, ο οποίος μαζί με την ομάδα του διέσωσε το βράδυ της Δευτέρας περισσότερους από 200 ανθρώπους. 

«Από το πρωί το Υπουργείο Υποδομών έχει στείλει κλιμάκια στα σπίτια της περιοχής να κάνουν καταγραφή της κατάστασης. Η κατάσταση είναι γνωστή. Έχουν βρεθεί τα πτώματα. Η ξηρά έχει ελεγχθεί. Έχουν μπει σχεδόν σε όλα τα σπίτια», σημειώνει ο κ. Μητριτσάκης και συνεχίζει:

«Η θάλασσα είναι άλλο πράγμα. Δεν ξέρουμε τι υπάρχει στη θάλασσα και κατά καιρούς βγάζει…  Το πρωί βγάλαμε έναν νεκρό άνδρα από τη Λούτσα. Γι’ αυτό σκανάρουμε όλη την ακτή. Αν υπήρχαν ζωντανοί στη θάλασσα θα είχαν βρεθεί».

Σχετικά με τη χθεσινή τραγική νύχτα ο Σπύρος Μητριτσάκης τόνισε πως ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια ήταν η αποβίβαση των διασωθέντων.

«Δεν ήμασταν ανεξάρτητοι, μια ομάδα εδώ μία ομάδα εκεί δουλεύαμε όλοι μαζί. Βάζαμε τον κόσμο στα σκάφη του Λιμενικού, των ιδιωτών τα αλιευτικά και τους πηγαίναμε στο λιμάνι. Η αποβίβαση ήταν πολύ δύσκολη. Είχε πολύ αέρα και δεν ήταν εύκολο να αποβιβαστούν οι τραυματίες ή οι ηλικιωμένοι. 

Αναφορικά με τη σημερινή εικόνα ο ίδιος, επισήμανε στο documentonews.gr πως όλοι έσπευσαν να βοηθήσουν ενώ έδωσε εύσημα στο Λιμενικό. 

«Πλέον υπάρχει μία τάξη. Η βοήθεια που έχει φτάσει είναι μεγάλη από σώματα ασφαλείας από εθελοντές… Όποιος έχει ανάγκη βρίσκει βοήθεια σε δευτερόλεπτα». 

Την ίδια ώρα απαντώντας σε όσους μιλούν για ανοργάνωτη κατάσταση τονίζει πως «σε μία τέτοια καταστροφή δεν υπάρχει οργάνωση. Δεν ήταν ανοργάνωτοι (σ.σ. χθες το βράδυ) ήρθαν όλοι και βοηθούσαν. Το Λιμενικό έκανε τρομερή δουλειά». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter