Στα αζήτητα το «πλωτό φράγμα Στεφανή» για τους πρόσφυγες που είχε αποκαλύψει το documentonews.gr

Στα αζήτητα το «πλωτό φράγμα Στεφανή» για τους πρόσφυγες που είχε αποκαλύψει το documentonews.gr

Θα ζητήσει ευθύνες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για κάτι που κόστισε 500.000 ευρώ στους έλληνες φορολογούμενους;

Η φαεινή ιδέα των «άριστων» της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απλώσουν ένα πλωτό φράγμα στο Αιγαίο για να εμποδίζουν τους πρόσφυγες να εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια πετάγεται στα σκουπίδια σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Την υπόθεση για το πλωτό φράγμα την είχε αποκαλύψει το Documentonews.gr. Στη συνέχεια, και μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι εξετάζει τρόπους ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων και ότι προχωρά δοκιμαστικά στην τοποθέτηση πλωτού φράγματος στο πλαίσιο μείωσης ροών προσφύγων στο Αιγαίο, αλά… Έβρος. Μάλιστα είχε διευκρινισθεί από το κυβερνητικό επιτελείο ότι θα ήταν δοκιμαστική η λειτουργία του πλωτού συστήματος το οποίο κόστισε 500.000 ευρώ.

Στο σημερινό της δημοσίευμα η «Καθημερινή» αναφέρει ότι το φράγμα επρόκειτο να παραληφθεί από το υπουργείο Αμυνας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας με έγγραφό τους προς το υπουργείο Ναυτιλίας προετοίμασαν το έδαφος για την παραλαβή του από το Λιμενικό, το οποίο όμως δεν εμφανίστηκε πρόθυμο να εντάξουν το πλωτό φράγμα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους.

Τονίζεται μάλιστα ότι εκτός από τον κίνδυνο πρόκλησης ναυαγίων η τοποθέτησή του στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας θα εξυπηρετούσε τους διακινητές οι οποίοι θα κατηύθυναν τις λέμβους πάνω στο πλωτό φράγμα υποχρεώνοντας το Λιμενικό να περισυλλέξει τους μετανάστες.

Μάλιστα αναφέρει το δημοσίευμα ότι υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια από το Λιμενικό, ένα από τα οποία είναι να αξιοποιηθεί σε ασκήσεις και εκπαιδεύσεις επί θεμάτων αντιρρύπανσης.

Το ερώτημα είναι ποιοι εγκέφαλοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχαν την ιδέα και σχεδίασαν την αγορά του πλωτού φράγματος το οποίο στοίχισε στον ελληνικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ στις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα, όπου το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να περικόψει συντάξεις και το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού μόλις την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι ξεπέρασε τα 10 δισ. ευρώ.

Αραγε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ευθύνες από κάποιους ή θα περάσει και αυτό έτσι;

Το πλωτό φράγμα στο Ευροκοινοβούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα του πλωτού φράγματος είχε φέρει στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης με ερώτησή του προς την ΕυρωπαΊκή Επιτροπή εκ μέρους της οποίας απάντησε η επίτροπος Γιόχανσον η οποία είχε κάνει αυστηρές συστάσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης

Η ΝΔ συνεχίζει να… επενδύει στο πλωτό φράγμα για πρόσφυγες στο Αιγαίο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter