Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά για την υποβάθμιση του ΕΣΥ

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά για την υποβάθμιση του ΕΣΥ

Στάση εργασίας πραγματοποιεί από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι η ΕΙΝΑΠ, διαμαρτυρόμενη για την υποβάθμιση του ΕΣΥ, ενώ στη 1 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

«Τα λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων διογκώνονται εκθετικά κάθε ημέρα που περνάει, ενώ η εργασιακή υπερεξόντωση των ελάχιστων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες εναπομεινάντων υγειονομικών έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Η υποβάθμιση και εγκατάλειψη του ΕΣΥ επί δεκαετίες έχει οδηγήσει στην δημιουργία ενός δυστοπικού περιβάλλοντος που έχει αρνητική επίπτωση στην παρεχόμενη περίθαλψη.

Η υποστελέχωση, η συνολική υποχρηματοδότηση του συστήματος, οι χαμηλές αμοιβές, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, δεν επιλύονται με την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών των νοσοκομείων, ούτε με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ούτε με την προκήρυξη θέσεων συντονιστών διευθυντών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΙΝΑΠ διεκδικεί την επαναφορά του μισθολογίου στα επίπεδα πριν το 2012, μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, 13ο και 14ο μισθό, κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ και αποκλειστικά δημόσια, υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους τους κατοίκους της χώρας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter