Σταύρωση χωρίς Ανάσταση στη Γάζα – H γενοκτονία των Παλαιστινίων σε αριθμούς

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση στη Γάζα – H γενοκτονία των Παλαιστινίων σε αριθμούς

Στην Ιερουσαλήµ, στους Αγιους Τόπους, οι πιστοί συρρέουν από όλο τον κόσµο µε αφορµή το ορθόδοξο Πάσχα, όµως φέτος το µαρτύριο είναι πιο ζωντανό από κάθε άλλη χρονιά. Οι ισραηλινές δυνάµεις συνεχίζουν για έβδοµο µήνα να σκοτώνουν αδιακρίτως γυναίκες, παιδιά, νέους και γέρους Παλαιστίνιους, τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη ∆υτική Οχθη. Η Ανάσταση δεν θα έρθει ποτέ για όλους αυτούς.

Από τις 7 Οκτωβρίου µέχρι και σήµερα η γενοκτονική µανία των ισραηλινών δυνάµεων είναι σε πλήρη εξέλιξη και πέρα από τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυµατίες έχει αφήσει και µια από τις πιο πυκνοκατοικηµένες περιοχές του κόσµου απολύτως διαλυµένη και εκατοµµύρια ανθρώπους ξεριζωµένους και στα πρόθυρα του λιµού.

Σύµφωνα µε τις επίσηµες τοποθετήσεις και των Αµερικανών και των Ισραηλινών, που µοιάζουν πιο πολύ µε ευχές, η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια θα αρχίσει να εισρέει µαζικά στη Γάζα µετά την… Ανάσταση, στις αρχές Μαΐου. Ακόµη κι έτσι οι ειδικοί εκτιµούν ότι η ζωή στη Γάζα δεν θα επιστρέψει σύντοµα στην κανονικότητα, ούτε καν αν επιτευχθεί εκεχειρία. Το βασικό πρόβληµα της µαρτυρικής Γάζας, όπως και της ∆υτικής Οχθης, είναι η κατοχή και όσο δεν αναγνωρίζεται το παλαιστινιακό κράτος η ανοικοδόµηση και κάθε κίνηση που απαιτείται να γίνει για να επιστρέψει η ζωή των εκατοµµυρίων Παλαιστίνιων της περιοχής σε κανονικούς ρυθµούς αναγκαστικά θα περνά από τα χέρια της ισραηλινής κυβέρνησης.

Δείτε επίσης:

Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει τη φρίκη στη Γάζα: Ομαδικοί τάφοι 400 ατόμων με γυναίκες και παιδιά – Κάποιοι «θάφτηκαν ζωντανοί»


Politico-Μάλτα: Ο πρώην πρωθυπουργός Μουσκάτ κατηγορείται για το σκάνδαλο πώλησης νοσοκομείων σε ιδιώτες


Πρωτοφανής απειλή 12 γερουσιαστών των ΗΠΑ κατά Εισαγγελέα ΔΠΔ και της οικογένειάς του για να μην κινηθεί κατά Νετανιάχου (Έγγραφο)


Φράουλες και αίμα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ


Στη Ρωσία ο πρόεδρος της Κούβας – Η ατζέντα της συνάντησης με τον Πούτιν


Μέση Ανατολή: Ανελέητο σφυροκόπημα στη Ράφα – Σε τεντωμένο σκοινί οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο


Νέα νύχτα τρόμου στη Ράφα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί με 5 νεκρούς – «Θα ήταν καταστροφική μία χερσαία εισβολή»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter