Στέφανος Κασσελάκης: Στις 11 πάει στη Σακελλαροπούλου – Μετά το τετ α τετ με Φίλη και μπαράζ συναντήσεων στην Κύπρο

Στέφανος Κασσελάκης: Στις 11 πάει στη Σακελλαροπούλου – Μετά το τετ α τετ με Φίλη και μπαράζ συναντήσεων στην Κύπρο

Γεμάτη είναι η ατζέντα του Στέφανου Κασσελάκη καθώς ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει σειρά επαφών τις επόμενες ημέρες. Στις 11 το πρωί ο κ. Κασσελάκης μεταβαίνει στο προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στη συνέχεια, στις 12 θα έχει το τετ – α – τετ με τον Νίκο Φίλη ενώ μετά πετάει για Κύπρο όπου θα έχει μπαράζ συναντήσεων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνάντηση με Φίλη

Σε φορτισμένο πολιτικά κλίμα στην Κουμουνδούρου, μετά τις αντιδράσεις της λεγόμενης «Αριστερής πτέρυγας» που βλέπει πίσω από την εκλογή της νέας ηγεσίας τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την απομάκρυνσή του από το χώρο της Αριστεράς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Φίλη, εκ των στελεχών που αντιδρούν έντονα, μετά τις εσωκομματικές κάλπες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ραντεβού τους προγραμματίστηκε για τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Η συνάντηση του νέου επικεφαλής της Κουμουνδούρου με τον πρώην υπουργό και εκ των στελεχών που πρωτοστάτησαν σε αρνητικές τοποθετήσεις κατά της νέας ηγεσίας, αν και πολυαναμενόμενη, δεν φαίνεται να κομίζει συγκλίσεις. Μπορεί όμως να εκφραστεί «καταλλαγή» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το ραντεβού πραγματοποιείται μια ημέρα μετά την περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου και μια ανάσα μετά τη διαδικτυακή συνάντηση (σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου 2023) στελεχών της Ομπρέλας (τάση που εκπροσωπεί την λεγόμενη αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση) και ορισμένων μελών που ψήφισαν την Εφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η «αριστερή πτέρυγα» μελετά τις επόμενες κινήσεις της, με στελέχη της να κοιτούν ήδη προς την έξοδο. Αλλωστε, κατά τη διαδικτυακή σύσκεψή της η πλειονότητα όσων τοποθετήθηκαν εξέφρασαν τη διάθεση να αποχωρήσουν… χθες από την Κουμουνδούρου. Ωστόσο, η ανταλλαγή απόψεων έθεσε τα πολιτικά επίδικα – αποφάσεις δεν λαμβάνονται εν θερμώ, αν και οι επόμενες κινήσεις δεν αναμένεται να προφτάσουν να μετατραπούν σε… εν ψυχρώ χρονικά. Κρίσιμο ορόσημο είναι η σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, με το αίτημα για συνέδριο, όπως έχει αποφασιστεί από τα συλλογικά όργανα, να παραμένει. Πάντως, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών όπου μετέχουν μέλη, στελέχη και φίλοι του (όλου) ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε διάφορα σχήματα φαίνεται να προτάσσεται μια προσωρινή «ανακωχή» που δεν θα διαρκέσει για πολύ, ούτε θα σημαίνει αφωνία ως προς την κριτική. Μετά τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, θα ακουστούν πιο ηχηρά τα… όργανα.

Η προσπάθεια των στελεχών που μετείχαν στην πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη της κομματικής αντιπολίτευσης είναι να συντονιστούν και με μέλη και στελέχη που κινούνται γύρω από την Εφη Αχτσιόγλου, αλλά και να συσπειρωθούν άνθρωποι που στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκαν με την ψήφο τους στο 44%.

Διαβάστε περισσότερα: Αποκαλυπτικό: Συνάντηση Κασσελάκη-Φίλη την Τρίτη – Πολιτική σύγκρουση και ανακωχή ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Μπαράζ επαφών στην Κύπρο

Ταυτόχρονα, ξεκινά σήμερα, Τρίτη, και η τριήμερη επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο, όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος, όπου έως τις 5 Οκτωβρίου θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε επίσης: Μπαράζ συναντήσεων Κασσελάκη στην Κύπρο – Με ποιους θα έχει τετ α τετ ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τη Λευκωσία επισκέπτεται σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης στην οποία θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη 1 το μεσημέρι θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου και σύντομη ξενάγηση στη Νεκρή Ζώνη από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα συνομιλήσει το απόγευμα της Τετάρτης  με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών,  Χαράλαμπο Θεοπέμπτου και τον Αντιπρόεδρο Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ) Μαρίνο Κλεάνθους, με το πρόγραμμα της ημέρας να κλείνει με παράθεση γεύματος από τον πρέσβη της Ελλάδας.

Πριν την αναχώρηση για Αθήνα, που είναι προγραμματισμένη για τις 10:15 το πρωί της Πέμπτης, ο Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί στο Μνημείο Hρωομαρτύρων Καβάζογλου-Μισιαουλή για κατάθεση στεφάνου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter